Skip to main content

ETH Technische analyse 17-02-2021 – Er is ruimte omhoog

Deze week overtrof Bitcoin eindelijk de grens van $ 50.000 en bereikte zelfs een hoogste punt van $ 52.000. ETH-investeerders willen natuurlijk graag weten of Ethereum in de voetsporen van BTC zal treden. In deze analyse gaan we proberen tot een conclusie te komen in welke richting ETH gaat en wat we van de ETH koers kunnen verwachten in de komende uren, dagen, weken en maanden.

Tijdens deze analyse gaan we kijken naar drie afzonderlijke tijdframes om de richting van ETH te bepalen. We kijken naar de korte, middellange en lange termijn om elke belegger de kennis te geven die hij nodig heeft.

Om ons te helpen, gaan we verschillende indicatoren gebruiken. Deze indicatoren variëren van RSI tot Bollinger Bands en meer. Deze tools geven ons een idee of Ethereum al overbought is of dat er nog voldoende ruimte is om verder te stijgen.

Korte termijn

Het doel van onze korte-termijnanalyse is om te bepalen waar ETH de komende uren en dagen naartoe gaat. Om deze informatie te leren, zullen we kijken naar een grafiek die 1-uurscandles gebruikt.

ETH grafiek 

Op de 1-uur chart is het duidelijk dat ETH is uitgebroken. We zien echter dat er een mogelijke stijgende wigconstructie ontstaat. Een candle die boven de bovenste weerstand sluit, zou deze structuur teniet doen.

Een belangrijk ding om op te merken is dat BTC een paar dagen geleden een vergelijkbare situatie met een stijgende wig doormaakte en er naar boven toe uitbrak in plaats van naar beneden. Als ETH op de voet volgt, verwachten we dat het, ondanks het stijgende wigpatroon, zal blijven stijgen.

Middellange termijn

Voor de middellange termijn zijn we op zoek naar meer informatie over de prijsactie van ETH in de komende dagen en weken. Om dit te bereiken, zullen we de 4-uurs grafiek gebruiken.

ETH koers grafiek 

De 4-uur ETH-grafiek is niet bijzonder spannend, maar dat is waarschijnlijk wat lange termijn beleggers willen horen. Deze grafiek toont een gestage, consistente prijsstijging voor ETH. Het is niet bepaald overgekocht, maar we volgen nog steeds dat stijgende wigpatroon. We verwachten dat het de weerstand zal doorbreken en zal blijven stijgen met een snelheid die bijna evenredig is met BTC, wat zou resulteren in prijzen van $ 3k +.

Langetermijn

Degenen die maanden en jaren in ETH willen investeren, zullen geïnteresseerd zijn in onze langetermijnvisie. Voor de langetermijnvisie gaan we kijken naar de eendaagse grafiek.

ETH lange termijn grafiek 

Op de 1-day chart maken we ons iets meer zorgen dat ETH overbought is, maar we zien nog steeds een algemeen bullish candle-patroon. Degenen die willen investeren in ETH kunnen ervoor kiezen om te wachten tot een dip om dit te doen, maar degenen die al in een positie zitten, kunnen daar met een gerust hart in blijven zitten, voorlopig tenminste. De RSI is hoog, maar niet extreem hoog en we zitten pas aan de bovenrand van de Bollinger Bands. We verwachten dat ETH boven $ 2k zal breken voordat de opwaartse beweging vertraagt.

  • Hits: 2782