Skip to main content

Liquidity Protocol DeFi Project ziet binnen 10 dagen $ 1 miljard TVL

DeFi 

Liquidity Protocol, een DeFi-project dat op 5 april werd gelanceerd, is er al in geslaagd om $ 1 miljard aan Total Value Locked (TVL) te vergaren. Het protocol slaagde erin om binnen tien dagen te krijgen wat de meesten in jaren niet zouden krijgen. Deze informatie komt via Dune Analytics. 

Een nieuwe speler op de DeFi-markt

Liquidity Protocol staat voor een gedecentraliseerd, bestuursvrij kredietprotocol uit Zwitserland en wordt gesteund door Pantera Capital. Het biedt renteloze leningen, waarbij vergrendelde Ethereum als onderpand wordt gebruikt. Een ander mandaat van het protocol is dat gebruikers verplicht zijn om een ​​minimale onderpandratio van 110% aan te houden om de lening te behouden.

De leningen zelf worden uitbetaald via LUSD, de algoritmische stablecoin van het protocol zelf. LUSD staat als een stablecoin die 1: 1 is gekoppeld aan de USD en genereert automatisch LUSD om aan de vraag van de gebruiker te voldoen. Tot nu toe heeft het protocol in totaal $ 480 miljoen aan stablecoins geslagen, waarbij dagelijks meer munten worden verbrand dan geslagen.

Er zijn al enorme winsten geboekt

De leningen zelf worden veiliggesteld door gebruik te maken van de stabiliteitspool van het protocol. Dit fungeert ook als een bron van liquiditeit om ook geliquideerde schulden terug te betalen. Een andere manier om leningen te verkrijgen, is via de betreffende medefinanciers. Deze leners treden allemaal gezamenlijk op als borgstellers in laatste instantie. Gebruikers kunnen via dit protocol geld verdienen door deze liquiditeit in te zetten en inkomsten te genereren uit de uitgiftevergoedingen en terugkoopvergoedingen, betaald in respectievelijk LUSD en ETH.

DuneAnalytics publiceerde gegevens over deze 10-daagse run die Liquidity Protocol heeft doorgemaakt. Het benadrukte dat de vraag naar leningen tot dusver de stakers goed heeft beloond. Een gemiddelde van ongeveer $ 240.000 gegenereerde dagelijkse vergoedingen werd geregistreerd in het protocol tussen 12 en 14 april 2021. Op 15 april steeg het totale aantal ingezette activa naar $ 720.000, aangezien de meerderheid van de gebruikers binnen een bereik van ergens tussen de 150% en 250% bleef met hun onderpand.

DeFi Space groeit voortdurend

Op 29 maart 2021 had het Liquidity Protocol met succes zijn Series A-financieringsronde afgesloten. Pantera Capital leidde die ronde en de totale investering bedroeg $ 6 miljoen. Een andere grote naam die meedeed aan de ronde is Alameda Research, een kwantitatieve investeringsmaatschappij.

De DeFi-sector is stilletjes gegroeid, zelfs toen de nieuwste crypto-rage naar de NFT-sector verplaatste. DeFi Llama staat bekend als een crypto-data-aggregator en laat zien dat de DeFi-ruimte gloednieuwe hoogtepunten heeft bereikt. Zoals het er nu uitziet, is er ongeveer $ 123,33 miljard aan TVL binnen DeFi-protocollen in de gehele sector. Liquidity Protocol is erin geslaagd om binnen zijn korte levensduur het 28e grootste DeFi-protocol te worden dat er is.

 

  • Hits: 2961