Skip to main content

Ark Invest analyse – 3 redenen waarom ETH zo hard gaat

Ethereum koers en munt 

Hoewel de meeste mensen meestal naar de koers van Bitcoin kijken is er één munt die de laatste tijd alleen maar door aan het stijgen is. We hebben het hier natuurlijk over Ethereum, de geliefde nummer twee op de cryptomarkt. Lang niet iedereen weet waarom het zo goed gaat met ether. Gelukkig heeft Investeringsmaatschappij Ark Invest een onderzoek gehouden om hierachter te komen. In dit artikel laten wij je de bevindingen zien die zij hebben gevonden naar aanleiding van het onderzoek.

Onderzoek van Ark Invest

Ark Invest heeft dus onderzoek gedaan naar de vraag waarom Ethereum (ETH) zo hard gaat op dit moment. Op basis van hun analyses komen zij tot de conclusie dat er drie redenen zijn voor de enorme stijging van de munt. Ze zeggen dat dit de volgende redenen zijn: de toegenomen institutionele interesse, sterke on-chain signalen en op handen zijnde protocol upgrades. Hieronder hebben we deze redenen voor jou op een rijtje gezet.

  • Toegenomen institutionele interesse

De eerste reden die de analist van de firma noemde was "Toegenomen institutionele interesse." Ark Invest wees erop dat een aantal Ethereum exchange-traded funds (ETF's) zijn gelanceerd in Canada, waardoor het voor institutionele beleggers gemakkelijker is om blootstelling te krijgen aan de Ethereum koers. De notitie zei het volgende: Instellingen en bedrijven zoals de Europese Investeringsbank en Visa hebben de Ethereum-blockchain gevalideerd door respectievelijk verschillende toepassingen aan te kondigen. Eind april kondigde de Europese Investeringsbank (EIB), een non-profitorganisatie en uitleentak van de Europese Unie, aan dat het een nieuw type digitale obligatie heeft uitgegeven die is gebouwd met behulp van Ethereum. Ondertussen kondigde betalingsgigant Visa eind maart zijn eerste transacties aan die met Visa in USD Coin (USDC) werden vereffend en via de Ethereum blockchain werden afgehandeld.

  • Sterke on-chain signalen

De tweede reden die de analist opmerkte was "Sterke on-chain signalen." Het bedrijf legde dit als volgt uit: "Het gebruik van het Ethereum-netwerk neemt toe en overtreft, volgens sommige maatstaven, dat van Bitcoin, zoals blijkt uit het aantal actieve wallets en de totale transactiekosten. Naar onze eigen mening verklaren gedecentraliseerde financiën (Defi) en non-fungibele tokens (NFT's), die beide sterk in opkomst zijn, de recente uitbraak van Ethereum”. Deze signalen zouden er voor gebben gezorgd dat de vraag naar Ethereum toe is genomen en dat er steeds meer gebruikers bij zijn gekomen. Dit zou als gevolg hebben dat Ethereum op dit moment zeer geliefd is in de crypto community.

  • Komende protocol-upgrades

De derde reden heeft te maken met de aanstaande protocol-upgrades. Het Ethereum Improvement Proposal 1559 staat gepland in juli. Dit is een protocol wat het transactiekostenmodel van Ethereum aanzienlijk kan gaan veranderen. In het onderzoek werd hier het volgende over gezegd: Met het doel om de volatiliteit van Ethereum's vergoedingen te verlagen, introduceert EIP-1559 een mechanisme om sommige transactiekosten te verbranden, waardoor aan het circulerende ETH aanbod wordt onttrokken en deflatie wordt geïntroduceerd in het Ethereum-ecosysteem. Het effect op de ETH koers zou vergelijkbaar kunnen zijn met dat van een Bitcoin halvering.

 

  • Hits: 2383