Skip to main content

Solana Tweet volume piekt ondanks de lancering van Ethereum's Berlin Fork

 

Het tweetvolume over Solana is aanzienlijk toegenomen doordat crypto-gebruikers op zoek waren naar lagere gaskosten. De piek komt ondanks de lancering van de Berlin-vork op Ethereum.

Volgens een recente analyse van The Tie zijn de Twitter-gesprekken over Solana (SOL) als een project en een digitale asset toegenomen. De ontwikkeling komt kort na de implementatie van Ethereum's Berlin-vork, die naar verwachting het probleem van hoge gaskosten op het netwerk zal oplossen.

In een verklaring zei The Tie dat het “Tweetvolume rond het @solana-ecosysteem toenam toen gebruikers op Ethereum een ​​alternatief probeerden te vinden voor hoge gaskosten. Het is echter vermeldenswaardig dat het Twitter-volume rond Solana bleef stijgen, zelfs toen de gasvergoedingen tijdelijk kelderden na de Berlin-fork. "

Stijging in de handelsvolumes van Solana

Naast het benadrukken van de groeiende populariteit van Solana in Crypto Twitter, onthulde de analyse van The Tie ook dat er verhoogde activiteit was op de Solana-blockchain. Het handelsvolume op het platform steeg vanaf het begin van het jaar tot $ 40 miljard.

In een tweet verklaarde The Tie dat "$ SOL tot nu toe $ 40 miljard aan cumulatief handelsvolume heeft bereikt in 2021."

De aanzienlijk hoge handelsvolumes zouden kunnen aantonen dat Solana sinds het begin van het jaar langzaamaan de interesse van de cryptogemeenschap wint. Na de recente analyse van The Tie wordt verwacht dat de handelsvolume-cijfers in het tweede kwartaal van 2021 zullen stijgen.

SOL-token zit in een bullish trend

Het Solana-netwerk is niet het enige netwerk dat goed presteert. Het Solana-token heeft ook forse prijsstijgingen ondergaan, wat duidt op een bullish rally die overeenkomt met hoe andere cryptocurrencies sinds het begin van het jaar hebben gepresteerd.

De bullish trend is te zien in de SOL / USDT-chart, die een grotere interesse in Solana aantoont, wat de koers opdreef.

Solana koers grafiek

Uit de SOL / USDT-grafiek blijkt dat Solana het sinds het begin van het jaar erg goed doet, naast de bredere cryptomarkt. Door naar de dagelijkse MACD te kijken, kan worden gezien dat Solana momenteel in een marktcorrectie zit ten opzichte van zijn recente hoogste koers van $ 49,99. Hetzelfde kan ook worden gezien door de dagelijkse MFI- en RSI-statistieken te gebruiken.

Het handelsvolume voor Solana is echter afgenomen omdat minder handelaren bereid zijn het token te verkopen. Dit toont aan dat Solana zich in een vergelijkbare fase zou kunnen bevinden als de fase die eerder werd geregistreerd toen het token werd verhandeld op $ 13 en later sprong naar $ 30.

Je moet er rekening mee houden dat Bitcoin momenteel onder grote druk staat van handelaren die willen verkopen, voordat je je bezighoudt met Solana. Als BTC onder $ 46.000 zou dalen, zou Solana ook onder druk kunnen komen te staan en zal het voor het token moeilijk zijn om zijn waarde van $ 36,50 te behouden. Het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde laat ook een vergelijkbare trend zien.

Solana is niet de enige concurrent van Ethereum aangezien andere netwerken ook hogere transactiesnelheden en lagere kosten bieden, met als belangrijkste concurrent Binance Smart Chain.

  • Hits: 2149