Skip to main content

Ethereum haalt Bitcoin in op aantal actieve adressen, 3 miljoen vergrendeld in DeFi-platforms

Ethereum vs Bitcoin 

Het aantal actieve adressen op de Bitcoin-blockchain is met bijna 60 procent verminderd, waardoor Ethereum een ​​kans krijgt om in te halen. In de afgelopen zeven dagen zijn actieve Bitcoin-adressen gekelderd van 1,3 miljoen naar ongeveer 500K.

Dit duidt op een aanzienlijke vermindering van activiteit op het BTC-netwerk en toenemend verkeer op de Ethereum-blockchain. Op 27 juni was het aantal actieve adressen op het Ethereum-netwerk ongeveer 200K hoger dan op het Bitcoin-platform. Dit is de derde keer in een maand dat Ethereum Bitcoin heeft gevloerd op het aantal actieve adressen. Afgezien van vorige maand, heeft Ethereum vier jaar geleden, begin 2017, voor het laatst Bitcoin hier in overtroffen.

Volgens Mr. Whale, een analist op Twitter, is het huidige aantal actieve adressen op de BTC-blockchain het laagste in ruim een jaar, sinds dergelijke niveaus werden gezien in april 2020.

 

Terwijl hij zijn analyse baseerde op gegevens van Glassnode, tweette de analist dat "de gegevens bearish zijn. Het laat zien dat de vraag naar Bitcoin heel snel opdroogt.”

De CIO van ByteTree, Charlie Morris, steunde deze veronderstelling door te zeggen dat de "hypecyclus" voltooid is en dat de leidende cryptocurrency worstelt "om nieuwe toetreders aan te trekken".

China heeft bijgedragen aan de achteruitgang

Enkele aanwijzingen die de daling van het aantal actieve adressen verklaren, zijn onder meer de prijscrash van meer dan 50 procent en de daling van de hash-snelheid na het harde optreden van China tegen Bitcoin-miningprojecten.

Met name in de afgelopen week stegen de activiteiten op het Ethereum-netwerk met meer dan negen procent en het aantal actieve adressen bereikte 700.000. Interessant is dat het aantal adressen toenam ondanks dat de cryptocurrency 10 procent in waarde daalde. De actieve adressen op de Ethereum-blockchain zijn echter met 200K gedaald ten opzichte van hun hoogste stand in april toen ze 900K bedroegen.

 

Volgens Flippening Index zijn actieve adressen de nieuwste in een reeks statistieken. Het platform schat dat de inkomsten uit ETH-transactiekosten meer dan 300 procent hoger zijn dan die van BTC. Flippening Index registreert ook dat Ethereum, Bitcoin met bijna 500 procent overtreft als het gaat om het totale aantal transacties uitgevoerd op het netwerk.

Vorige maand gaven gegevens van Glassnode aan dat gedecentraliseerde financiële protocollen die op Ethereum zijn gebouwd, een golf van interactie met unieke adressen registreren. Dit suggereert dat DeFi-protocollen een toename in gebruik zien, ondanks het aanhoudende bearish sentiment op op de markt met dalende cryptoprijzen tot gevolg.

3 miljoen vergrendeld, 6 miljoen gestaked

Volgens de gegevens van Glassnode is het aantal adressen dat interactie heeft met DeFi-platforms sinds mei met bijna 40 procent toegenomen. Als gevolg hiervan naderde het aantal DeFi-gebruikers de grens van 3 miljoen.

Begin mei van dit jaar constateerde Glassnode een sterke toename van de bedragen die zijn vergrendeld in DeFi-protocollen. Zo is het totale bedrag sinds het begin van het jaar met ruim 10 procent gestegen. De stijging gaat ten koste van ETH-bedragen op die worden bewaard op gecentraliseerde platforms.

Gegevens van Llama, een gegevensaggregator voor virtuele valuta, tonen aan dat fondsen die zijn opgesloten in slimme contracten goed zijn voor ongeveer negen procent van het totale ETH-aanbod.

Terwijl de deposito's van DeFi-protocollen uitpuilen, boekt Ethereum 2.0 ook opmerkelijke winsten. Momenteel is het aantal munten dat in ETH 2.0 is gestaked tien keer meer dan zes maanden geleden. In zijn korte geschiedenis nadert Ethereum 2.0 de 6.000.000 ETH die vast staat m.b.v. staking.

 

Op het moment van schrijven stond de totale ETH-inzet op 5.975.619 ETH, terwijl het totale aantal validators 181.393 bereikte. De cijfers geven met name aan dat het bedrag iets hoger is dan het basisminimum van 32 ETH dat vereist is om een ​​uitzetknooppunt op Ethereum 2.0 te worden. Als zodanig moeten aspirant-validators ongeveer 66.5K USD investeren met de huidige gemiddelde prijzen op crypto-exchanges.

Enkele verantwoordelijkheden van de validators omvatten blokproductie, transactieverwerking en gegevensopslag. Ethereum 2.0 werd geactiveerd in december 2020 en vereiste 524.288 ETH om te worden ingezet om het te lanceren. Zes maanden later heeft het netwerk meer validators aangetrokken en dus een hoger ingezet bedrag.

Ethereum 2.0 zal een stakingmarkt van $ 40 miljard ontgrendelen

Op het moment van schrijven is de waarde van de ETH die vast staat in stakingcontracten, tegen de huidige prijzen, 12,16 miljard dollar. Dit bedrag geeft het totale bedrag aan dat validators hebben geïnvesteerd in het aandrijven van de Ethereum 2.0-blockchain. ETH 2.0 vereist dat validators zich houden aan vastgestelde regels, waardoor ze rendement kunnen halen op hun inzet.

Onlangs zeiden JPMorgan-managers onder leiding van CEO Jamie Dimon dat de stap van Ethereum om energiezuiniger te worden door van een Proof of Work (PoW) naar een Proof of Stake (PoS) te gaan, waarschijnlijk een stakingmarkt van $ 40 miljard zal ontgrendelen.

  • Hits: 1835