Skip to main content

Ethereum-namen stijgen met meer dan 10.000 adressen in één maand, totaal aangehouden bedrag staat op meer dan $ 266 miljoen

Ethereum name service 

Vorige maand noteerde Ethereum Name Service een enorme groei na het toevoegen van meer dan 10.000 nieuwe adressen in juni. De service is een gedistribueerd naamsysteem waarmee gebruikers hun Ethereum-adressen kunnen verbinden met gemakkelijk leesbare namen in plaats van de gebruikelijke lange reeks alfanumerieke tekens.

De Ethereum Name Service (ENS) probeert het gemakkelijker te maken om geld te verzenden en te ontvangen met behulp van Ether (ETH) of andere tokens die worden aangedreven door de Ethereum-blockchain.

Volgens een blogpost van Etherscan, een Ethereum-blokverkenner, tonen de gegevens niet alle nieuwe adressen, omdat de blokverkenner alleen is ingesteld om adressen bij te houden die de omgekeerde en voorwaartse resolutie al hebben geactiveerd. De gegevens geven echter een duidelijk beeld van de snelle adoptiecurve van ENS.

 

Zo waren er dit jaar ongeveer 1.000 nieuwe ENS-adressen in maart en ongeveer 4.000 in mei.

In de post schreef Etherscan de sterke stijging toe aan verschillende factoren, waaronder de snelle stijging van de ETH koers die dit jaar werd waargenomen. Een daling van de gastarieven op het Ethereum-netwerk werd ook gezien als een belangrijke bijdrage aan de toename van ENS-adressen.

Eenvoudig te onthouden en ook gemakkelijk voor ongewenste ogen

De Ethereum Name Service wordt echter in gelijke mate gewaardeerd en bespot vanwege zijn andere kenmerken. Doordat ze gepersonaliseerd zijn, bieden de openbare namen een manier om in iemands adres te gluren of hun transacties bij te houden.

Dit heeft geleid tot een vermindering van het aantal ENS-adressen dat validatornodes uitzet of uitvoert op Ethereum 2.0. Volgens Etherscan is slechts 0,6 procent van deze adressen "in het Eth2-depositocontract gestort".

Het openbare karakter van deze adressen kan gebruikers er ook van weerhouden grote bedragen op die adressen op te slaan. Veel houders van ENS-adressen zijn echter niet verlegen om hun vermogen publiekelijk op te slaan.

Volgens de gegevens van Etherscan bevatten ENS-adressen op het moment van schrijven 216.500 ETH ter waarde van ongeveer 216 miljoen dollar. Dit vertegenwoordigt 0,11 procent van het totale aanbod van ETH.

ENS-adressen bevatten meer dan $ 266 miljoen

Andere tokens die in enorme hoeveelheden worden bewaard, zijn onder meer verpakte ETH (WETH), USD Coin (USDC) en Uniswap (UNI) van respectievelijk 6,3K, 23,5M en 963,5K. Op het moment van schrijven hadden deze tokens een cumulatieve waarde van $ 266.754.100.

Houd er rekening mee dat voor de adressen een vergoeding per jaar wordt betaald. De prijs is echter variabel, afhankelijk van het aantal tekens in een naam. Een ENS-adres met drie tekens kost bijvoorbeeld $ 640,43, terwijl dat met vier tekens $ 160,11 per jaar kost. Een adres met meer dan vier tekens kost je 5 dollar.

Volgens Etherscan zijn er 1.595 ENS-namen met drie karakters, 3.904 met vier karakters en 126.594 met meer dan vier karakters.

Snelle berekeningen laten zien dat de ENS-adressen jaarlijks ongeveer 2,3 miljoen USD aan omzet genereren. Het bedrag aan jaarlijkse inkomsten dat wordt gegenereerd, kan echter hoger zijn, omdat niet alle ENS-adressen in deze gegevens worden vastgelegd.

 

Ondanks dat de namen van 3 en 4 karakters meer kosten dan die met meer karakters, zijn ze in 2021 met twee procent gestegen. Ook genereren de ENS-adressen van drie en vier karakters volgens de beschikbare statistieken meer inkomsten.

Axie is van plan om lid te worden van Esports met een dedicated server, dagen nadat zijn token met 500% werd opgewaardeerd

De non-fungible token (NFT) markt op Ethereum blijft nieuwe grenzen testen. Axie Infinity, een NFT-game op het ETH-aangedreven netwerk, is van plan om de esports-arena te betreden. In een aankondiging zegt Axie haar doel te willen bereiken via een speciale server voor door de gemeenschap geleide evenementen.

De onthullingen komen op een moment dat het op Pokémon geïnspireerde spel meer aandacht krijgt. Onlangs is het token van de game, AXS, binnen een maand met meer dan 500 procent gestegen.

Afgezien van een stijgende waarde van het token, genereerde de game de afgelopen zeven dagen ook meer dan 38 miljoen USD aan vergoedingen. Merk op dat de inkomsten afkomstig waren van “player breeding” en marktplaatsvergoedingen.

In mei onthulde Sky Mavis, de ontwikkelaar van Axie, dat het in een financieringsronde meer dan zeven miljoen dollar heeft opgehaald. Enkele belangrijke deelnemers aan het evenement waren miljardair Mark Cuban en mede-oprichter van Reddit, Alexis Ohanian.

 

Met Axie Infinity kunnen gebruikers op NFT gebaseerde percelen en in-game monsters kopen. Interessant is dat, ondanks dat de NFT-markt dit jaar tot nu toe vertraagt, uit gegevens van DappRadar blijkt dat het marktvolume van Axie de afgelopen maand met meer dan 500 procent is gestegen. Ook registreerde het een toename van 337 procent van het aantal gebruikers in dezelfde periode.

  • Hits: 1921