Skip to main content

Vitalik Buterin vermeld in de top 100 van meest invloedrijke mensen - Meer dan $ 1 miljard aan ETH verlaat crypto-exchanges in één dag

Vitalik Buterin 

De mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, behoort tot de top 100 van meest invloedrijke mensen zoals vermeld door Time Magazine. Volgens Time is Buterin niet alleen een innovator, maar steunt hij ook ontwikkelaars in de blockchain-sector.

Het tijdschrift somt mensen op op basis van verschillende factoren zoals actuele gebeurtenissen. Terwijl hij commentaar gaf op de positie van Buterin over de meest invloedrijke mensen van Time magazine in 2021, merkte de voormalige uitvoerende voorzitter van Reddit, Alexis Ohanian, op dat Buterin "een bouwer is".

Ohanian voegde eraan toe dat de mede-oprichter van Ethereum heeft bijgedragen aan het openen van "een nieuwe wereld […] en aanleiding heeft gegeven tot nieuwe manieren om gebruik te maken van blockchain-technologie." Hij gaf ook toe dat Buterin een aanzienlijke bijdrage heeft geleverd, omdat "niemand alle toepassingen voor Ethereum had kunnen bedenken."

Een van de redenen waarom Buterin op de lijst staat, is de opkomst van non-fungible tokens (NFT's) op de Ethereum-blockchain dit jaar. Bijgevolg hebben NFT-gebaseerde projecten zoals Opensea een omzet van meer dan een miljard USD behaald. Axie Infinity, een ander op Ethereum gebaseerd NFT-project, haalde de krantenkoppen in 2021, ondanks dat het al bestaat sinds 2017.

Vitalik heeft me "meer enthousiast gemaakt over" internet

In zijn recensie over Buterin benadrukte Ohanian andere door Ethereum aangedreven projecten zoals Sorare en Rainbow, waarvan hij denkt dat ze niet zouden hebben bestaan ​​​​zonder de creatie van Vitalik.

De voormalige uitvoerend voorzitter van Reddit gaf toe dat de mede-oprichter van Ethereum hem meer enthousiast heeft gemaakt over het potentieel van internet.

Anderen die in 2021 de lijst van 100 meest invloedrijke mensen hebben gehaald, zijn de El Salvadoraanse president, Nayib Bukele, en de CEO van Tesla, Elon Musk. Bukele heeft onlangs BTC gelegaliseerd in El Salvador, terwijl Musk zijn betrokkenheid bij het cryptocurrency-ecosysteem heeft vergroot.

Toen Buterin de top 100 van meest invloedrijke mensen in de lijst van 2021 betrad, verliet Ethereum (ETH) massaal de gecentraliseerde crypto-handelsplatforms. Volgens rapporten heeft ETH ter waarde van meer dan een miljard dollar deze platforms binnen 24 uur verlaten. Als gevolg hiervan is het volume van Ethereum op beurzen gedaald.

Er wordt gespeculeerd dat dit betekent dat de ETH koers op korte termijn zal gaan stijgen. Op 16 september merkte IntoTheBlock op dat ongeveer 1,2 miljard USD aan ETH de gecentraliseerde handelsplatforms voor virtuele valuta verliet.

Meer dan 310.000 ETH is in rook opgegaan, elke minuut 5 ETH verbrand

Uit de verstrekte analyses bleek dat een vergelijkbaar bedrag in april van de beurzen werd opgenomen, en dat de prijs van ETH binnen een maand daarna met 60 procent steeg.

De omstandigheden rond dergelijke gebeurtenissen zijn echter veranderd sinds Ethereum de Londense hard fork omarmde. De upgrade van augustus bracht het gedecentraliseerde netwerk in een deflatoire modus. Als zodanig worden de transactiekosten van ETH verbrand in plaats van te worden toegekend aan miners.

Iets meer dan 40 dagen sinds de upgrade is meer dan 310.000 ETH in rook opgegaan. Ultrasound Money schat dat er elke 60 seconden 5,05 ETH wordt afgetrokken van de totale voorraad.

OpenSea, een NFT-marktplaats, heeft de hoogste brandsnelheid onder gedecentraliseerde applicaties (Dapps) aangedreven door Ethereum. Het is bijvoorbeeld goed voor 14 procent van alle verbrande ETH. Uniswap V2 komt op de tweede plaats, gevolgd door Tether (USDT). Andere topgebruikers in het ETH-klassement voor verbranden zijn Axie Infinity, Uniswap V3 en Metamask.

De London hard fork maakt deel uit van de plannen van Ethereum om over te stappen van een proof of work (PoW) naar een proof of stake (PoS) systeem genaamd Ethereum 2.0 of Eth2. Op het moment van schrijven was het totale bedrag aan ETH dat op het Eth2-netwerk werd gestopt in staking, bijna acht miljoen ETH (7.873.272 ETH).

3 miljoen USD gestolen van MISO Launchpad op SushiSwap

Ander nieuws: $ 3 miljoen aan ETH is verdwenen uit een Launchpad aangedreven door ShushiSwap. Dit werd onthuld door SuhiSwap's chief technology officer, Joseph Delong.

In een tweet zei Delong dat de aanval plaatsvond op het MISO-project waar "een anonieme aannemer […] met de GH-handgreep Aristok3 kwaadaardige code in de MISO-frontend injecteerde. […] 864,8 ETH is gestolen.” De CTO specificeerde dat de kwaadwillende acteur "de veilingWallet" heeft vervangen door "hun eigen portemonnee-adres".

Delong merkte echter op dat het probleem al "gepatcht" is. Interessant is dat de CTO opmerkte dat de exchanges Binance en FTX hebben geweigerd informatie te verstrekken over "de aanvallers KYC".

De directeur van SushiSwap onthulde met name dat de aanvaller eerder met Yearn Finance heeft gewerkt en "veel andere projecten heeft benaderd". Delong verzocht de aanvaller om het geld vrijwillig terug te geven, anders zal SushiSwap een "klacht indienen bij de FBI".

Volgens Delong lijkt de hacker op eratos112. De identiteit sluit aan bij een Twitter-profiel dat zich richt op de ontwikkeling van mobiele games en decentrale technologie.

  • Hits: 1653