Skip to main content

Grote beleggers verlaten Bitcoin voor Ethereum en nieuwe app vereenvoudigt ETH-mining

Bitcoin vs Ethereum 

JPMorgan, een internationale investeringsbank, heeft bekendgemaakt dat zakelijke investeerders Bitcoin (BTC)-futures verlaten voor Ethereum (ETH)-futures. Volgens JPM-analisten zijn BTC-futures op CME (Chicago Mercantile Exchange) van eigenaar gewisseld tegen een lagere prijs in vergelijking met Bitcoin op de spotmarkt.

Dientengevolge hebben op ETH gebaseerde derivaten een grotere aanhang vergaard, waarbij beleggers de koningsmunt verlieten voor de op een na grootste munt op de ranglijst. JPMorgan constateerde een opmerkelijke "afwijking in de vraag", die een bedreiging vormt voor BTC.

Dit toont aan dat zakelijke beleggers die gereguleerde wegen gebruiken, zoals CME "om blootstelling te krijgen aan" Bitcoin, verschuiven naar Ethereum.

Gewoonlijk wisselen Bitcoin-futures tegen hoge prijzen van eigenaar wanneer de BTC-vraag op de spotmarkt door het dak stijgt. JPMorgan merkte op dat aan het fenomeen wordt bijgedragen door onder meer opslagkosten en handsfree winsten uit Bitcoin-investeringen.

Gegevens van CME gaven aan dat de premie voor Ethereum-futures, gebaseerd op het 21-daags gemiddelde, met één procent is gestegen bovenop de ETH-spotmarktprijzen.

JPM zei dat deze verschillen erop wijzen dat zakelijke investeerders aangetrokken worden tot ETH-futures en afstappen van Bitcoin-futures.

Binance leidt in BTC en ETH Futures handelsvolume

Statistieken van Skew Analytics onthulden dat Binance het hoogste handelsvolume voor BTC-futures heeft. De beurs is goed voor meer dan de helft (26,31 miljard USD) van 44 miljard USD die de afgelopen 24 uur is verhandeld.

 

Andere beurzen met opmerkelijke 24-uursvolumes zijn OKEx ($ 7,65 miljard), Bybit ($ 6,71 miljard), Huobi ($ 5,43 miljard), FTX ($ 4,53 miljard) en CME staat op een verre zesde plaats met 2,87 miljard US dollar.

Binance leidt ook het peloton met het 24-uurs handelsvolume van Ethereum-futures met 12,85 miljard US dollar. De beurs wordt op de voet gevolgd door OKEx (5,65 miljard USD), Huobi (4,09 USD), FTX (2,52 USD) en Bybit (2,14 USD). Het handelsvolume van CME's 24-uurs ETH-futures bedroeg echter minder dan 0,03 miljard USD en bezet positie 12.

Interessant is dat de observatie van JPMorgan samenviel met een gerechtelijke motie waarin de financiële instelling werd beboet voor het aantrekken van investeerders zonder dat deze er zelf om vroegen. Vorig jaar betaalde JPMorgan een criminele schikking van meer dan 900 miljoen USD.

Statistieken die de strijd tussen Bitcoin en Ethereum laten zien, werden ook vastgelegd in de winsten gemaakt door crypto-hedgefondsen.

Een hedgefonds bijvoorbeeld dat wordt beheerd door Cambrian Asset Management en dat 50 virtuele activa verhandelt, behaalde een rendement van 76 procent, terwijl BTC in de eerste acht maanden van dit jaar 62 procent won.

Nieuwe desktop-app om ETH te minen, maar beloningen zijn in een andere munt

Terwijl BTC en ETH vechten om de gunst van grote investeerders, heeft Golem Network een computer-app ontwikkeld om Ethereum-mining te vergemakkelijken. De app stelt gebruikers in staat om te communiceren met de op een na grootste blockchain op hun laptops.

Het staat bekend als Torg en is beschikbaar voor pc's en laptops die worden aangedreven door het Windows-besturingssysteem.

Torg is een achtergrondproces dat bedoeld is om verwerkingskracht te gebruiken wanneer de computer niet in gebruik is. In plaats van Ethereum-mijnincentives in ETH te ontvangen, worden Torg-gebruikers echter beloond in GLM, het basisactivum van Golem Network.

Het Ethereum-netwerk stuurt het GLM-token aan. De app-gebaseerde ETH-mining maakt gebruik van Polygon om de hoge transactiekosten te verlagen die gewoonlijk worden aangetroffen op de Ethereum-blockchain. Torg maakt gebruik van batchtaken die zijn gericht op het delven van ETH.

Volgens Piotr Janiuk, de CEO van Golem, was de Ethereum-mijnapp bedoeld om het gebruik op het netwerk te stimuleren.

De applicatie vereist echter high-end computers met krachtige grafische kaarten. Een ideale computer zou bijvoorbeeld een grafische kaart moeten hebben met een minimale geheugencapaciteit van zes Gigabyte.

Ethereum mining levert u $ 1 op in twee weken

Interessant is dat, hoewel dit een geweldige manier lijkt om een ​​passief inkomen te verdienen, de winst enige tijd in beslag kan nemen. Een grafische kaart van 6 GB kan bijvoorbeeld ongeveer 26 megahashes per seconde (MH/S) uitzenden. Een pc heeft een vermogen van ongeveer 600 watt. Door deze waarden samen te voegen, blijkt dat een pc ETH kan delven ter waarde van ongeveer 0,06 USD per dag en $ 1 in twee weken.

Houd er rekening mee dat dit een hypothetisch scenario is, omdat ze niet zijn gebaseerd op een specifiek computermodel, verwerkingsvermogen en elektriciteitskosten in verschillende regio's. Het voorbeeld omvat ook niet de prijs van de grafische kaart.

Golem Network merkte echter op dat een krachtige grafische kaart niet altijd nodig is. Waar een geavanceerde computer niet beschikbaar is, kunnen ETH-miners "het Golem-netwerk gebruiken om taken te berekenen" en GLM als beloning ontvangen.

Golem heeft ook aangegeven dat Torg in de nabije toekomst beschikbaar zal zijn voor "meer machinetypes".

  • Hits: 2042