Skip to main content

Ethereum (ETH) behaalt nieuwe All Time High en Altair-upgrade gaat stilletjes live

nieuwe recordkoers ethereum 

De prijs van de op een na grootste cryptovaluta volgens marktkapitalisatie, Ethereum (ETH), is gestegen naar een nieuwe all-time highs (ATH). De Ethereum koers ging aan het einde van de middag overtuigend boven de oude top van $4400 en bereikte een nieuwe recordwaarde van 4460 dollar.

In mei bereikte de Ethereum koers zijn eerste ATH boven $ 4K rond $ 4.400.

Op het moment van schrijven had de ETH koers echter weer wat terrein verloren, in wat lijkt op een terugtest van het uitbraakniveau van $ 4400, en veranderde volgens  van eigenaar op $ 4416. Sinds begin deze maand is de crypto ruim 50 procent gestegen. De stijging komt een paar maanden nadat ETH in juli kelderde tot onder de 2.000 USD.

Analisten zijn het erover eens dat de koers wordt ondersteund door verschillende upgrades op de Ethereum-blockchain. De populariteit van gedecentraliseerde financiën (DeFi) en non-fungible tokens (NFT's) hebben ook een rol gespeeld in de torenhoge ETH-prijs.

ETH koers grafiek

ETH-beleggers zijn "more than irresponsibly long"

Een van die upgrades was de London hard fork in augustus. Deze upgrade introduceerde een deflatoire functionaliteit op het op een na grootste gedecentraliseerde netwerk. Londen heeft een mechanisme ingesteld waarbij het platform transactiekosten vernietigt in plaats van deze aan miners te schenken.

ETH-investeerders hebben aangegeven dat ze verwachten dat de ETH-bulls langer de baas zullen blijven. Sommige beleggers denken dat ETH-opties die deze week aflopen, waarschijnlijk de koers van Ethereum zullen opdrijven tot meer dan 4.500 dollar. Een Twitter-gebruiker zei het volgende over zijn ETH positie: “more than irresponsibly long ETH right now”

Terwijl ETH zich voorbereidt om hoger te stijgen, heeft de Ethereum-blockchain stilletjes de Altair Beacon Chain-upgrade geïmplementeerd.

De update was de zevende in iets meer dan zes maanden. Altair is waarschijnlijk de laatste update voordat de Ethereum-blockchain het proof of work (PoW) -mechanisme volledig heeft gedumpt om het proof of stake (PoS) consensusmechanisme, algemeen bekend als Ethereum 2.0, te verwelkomen.

De Ethereum Beacon-chain brengt staking en een minder overbelaste Ethereum-blockchain met zich mee. Met name de upgrade van Altair verliep soepel.

ETH-validators hebben snel gehandeld om te voorkomen dat hun inzet wordt verlaagd

Volgens het hoofd van Ethereum Cat Herders, Pooja Ranjan, waren bij de update meer dan 95 procent validators betrokken. Zo'n groot aantal mensen die hun machines upgraden om de nieuwste versie van Ethereum te ondersteunen, verbetert de beveiliging van de blockchain.

Sommigen denken dat de hoge deelname van validators komt omdat ze ETH al hebben gestaked. Ook was de Altair-update bedoeld om de strengheid van de straf voor inactieve validators te verhogen.

Een deel van de boete is het verminderen van het bedrag dat wordt gestaked door offline validators. De update introduceert ook ondersteuning voor light-clients.

Volgens Paul Hauner, een belangrijke ontwikkelaar in de Ethereum 2.0-implementatie, zijn light clients "nodes met weinig middelen die de keten volgen met minder functies en iets zwakkere beveiligingsaannames."

In een tweet zei een Ethereum-onderzoeker, Jeff Coleman, dat "alle nodes [validators] moeten upgraden, het was een hard fork. […] Niemand zal zijn 32 ETH (minimale inzetbedrag) verliezen, maar degenen die nu offline zijn, zien hun balans langzaam terulopen. Als ze het niet oplossen, gaan ze over een drempel en worden ze het land uit gegooid.”

Coleman verduidelijkte dat de mate van reductie afhangt van hoe lang de knooppunten offline zijn.

Facebook verandert in Meta om online en fysieke werelden te verbinden

In ander nieuws is Facebook omgedoopt tot Meta in een poging om buiten de grenzen van de sociale media te opereren. Mark Zuckerberg, de CEO van het bedrijf, maakte het nieuws donderdag bekend tijdens de Facebook Connect Conference.

Volgens een persbericht ontwikkelt Facebook een metaverse die online sociale media zou verbinden met de fysieke wereld.

"De metaverse zal aanvoelen als een hybride van de online sociale ervaringen van vandaag, soms uitgebreid tot drie dimensies of geprojecteerd in de fysieke wereld", schreef Facebook. De jaarlijkse conferentie brengt marketeers, ontwikkelaars en makers van inhoud samen.

Hoewel de term 'metaverse' veel dingen omvat, is het synoniem met de virtuele wereld. Sommige projecten die zich op hetzelfde concept richten, zijn onder meer Enjin Coin en Axie Infinity.

Vishal Shah, Facebook's metaverse hoofd, zei dat de socialemediagigant zich inzet om "zoveel mogelijk ontwikkelaars" in staat te stellen om met de metaverse te communiceren.

 

  • Hits: 1803