Skip to main content

Adidas lanceert NFT Collectie na samenwerking met populair op Ethereum gebaseerd NFT-project, Bitwise onthult NFT Index Fund

 

Adidas, een multinational in sportkleding met het hoofdkantoor in Duitsland, heeft de Adidas Originals non-fungible token (NFT) collectie genaamd "Into the Metaverse" onthuld.

De collectie zal virtuele merchandise bevatten voor gebruik in The Sandbox, een door Ethereum aangedreven gaming-metaverse. De NFT-collectie is mogelijk gemaakt door een samenwerking met populaire NFT-projecten zoals de Bored Ape Yacht Club (BAYC), Punks Comic, een stripserie, en Gmoney, een crypto-investeerder.

Afgezien van digitale goederen, zal de collectie ook tastbare goederen bevatten, zoals een beanie, trainingspak en hoodie. De verkoop van de collectie is begonnen op 17 december, waarbij investeerders "exclusieve toegang" krijgen tot de producten en ervaringen van het bedrijf.

Volgens Erika Wykes-Sneyd, een directeur bij Adidas Originals, komt de toetreding van Adidas tot het non-fungible token-ecosysteem overeen met de “ambition to celebrate ideas” that are recapturing “a new age of originality.”

Wykes-Sneyd voegde eraan toe dat de NFT-sector oneindige mogelijkheden biedt en dat deelnemers "worden beloond voor hun meest originele ideeën".

De sportkledinggigant heeft ook geïnvesteerd in het BAYC-project. In september kocht het Bored Ape NFT-nummer 8774 voor 46 ETH. Het heeft de bijnaam 'Indigo Herz'. Volgens Adidas is Indigo Herz "een rebelse optimist die de wereld door hartogen ziet".

De metaverse stelt mensen in staat om "hun meest authentieke zelf" te zijn

Adidas kondigde de niet-fungible token-collectie aan en onthulde dat geregistreerde leden de kans kregen om de eerste stap van het bedrijf in de metaverse te markeren met behulp van een speciale statusbadge.

Gmoney merkte op dat de toetreding van het bedrijf tot de sector waarschijnlijk "gemeenschappen en ontwikkelaars sterker zal maken".

Eerder deze maand werkte Adidas Originals samen met onder andere BAYC, een populair op Ethereum gebaseerd NFT-project, waarmee ze hun intrede in de metaverse markeerden. Destijds merkte de sportkledingmultinational op dat de metaverse een plek zal bieden voor iedereen om 'hun meest authentieke zelf' te laten zien.

Op 2 december veranderde Adidas Originals zijn Twitter-profielfoto met een verveelde aap die een Adidas-trainingspak droeg met logo's van alle partners.

De non-fungible tokens van Adidas zullen elk 0,2 Eth kosten. Volgend jaar zullen echter fysieke en virtuele producten beschikbaar zijn. Vorige maand kondigde Adidas een samenwerking aan met Coinbase, een toonaangevende crypto-exchange met een NFT-marktplaats.

Bitwise onthult een NFT-indexfonds met verveelde apen en gemuteerde apen

Terwijl Adidas zijn NFT-collectie onthult, heeft Bitwise, een vermogensbeheerder met meer dan $ 1,6 miljard aan beheerd vermogen, een NFT-indexfonds gelanceerd dat tien van de meest populaire non-fungible tokens volgt.

Het fonds zal NFT's bevatten van toonaangevende projecten zoals BAYC, MAYC (Mutant Ape Yacht Club), VeeFriends, CryptoPunks, en meer.

Bitwise heeft de marktkapitalisatie gebruikt om te beslissen welke NFT's moeten worden opgenomen in het Bitwise Blue-Chip NFT Index Fund. Volgens Matt Hougan, de CIO van het bedrijf, richt het fonds zich op verzamelobjecten en op kunst gebaseerde non-fungible tokens.

Dit stelt NFT's vrij die zijn gecentreerd rond muziek, games en digitaal land. Zelfs met verzamelobjecten zal Bitwise alleen NFT’s opnemen die meer dan 100 items bevatten.

Interessant is dat, hoewel verzamelobjecten en op kunst gebaseerde NFT's begin dit jaar een groot aantal investeerders aantrokken, het tij is verschoven naar gaming.

 

Crypto Slam-gegevens laten bijvoorbeeld zien dat op NFT-gebaseerde gaming en virtueel land-NFT's de top tien van NFT-verzamelingen domineren op basis van verkoopvolume in de afgelopen 24 uur. Dezelfde rangschikking is ook zichtbaar in de 7-daagse en 30-daagse verkoopvolumegegevens.

Bitwise verklaarde dat het fonds voorlopig niet beschikbaar zal zijn op de secundaire markt. Het fonds staat open voor particuliere investeerders die bereid zijn minimaal $ 25K te investeren.

Volgens Hougan zal het fonds investeerders "eenvoudige, gediversifieerde toegang geven tot de meest waardevolle collecties van de digitale kunstmarkt op een zinvolle manier".

Hunter Horsley, de CEO van Bitwise, merkte op dat "het duidelijk is geworden dat elk gesprek over het potentieel van crypto NFT's moet omvatten."

Coinbase onthult plannen om "unieke gebruikersnaam NFT" te maken voor de Metaverse

In ander nieuws heeft Coinbase zijn plannen voor de metaverse geschetst. In een blogpost gepubliceerd door Brian Armstrong, de CEO van de exchange, in samenwerking met Alex Reeve, de leider van het identiteitsproduct van het platform, onthulde de exchange haar ontwikkelingstools om mensen te helpen reizen naar de Metaverse.

Een gedeelte van de blogpost liet doorschemeren dat de crypto-exchange werkt aan identiteitstools die zijn gekoppeld aan non fungible tokens. Volgens Armstrong en Reeve zullen de tools "een identiteit bieden op de oprit naar de metaverse".

De post voegde eraan toe dat het idee de creatie van een "unieke gebruikersnaam NFT” die aan een portemonnee kan worden gekoppeld, mogelijk maakt. Als zodanig kan de gebruikersnaam worden gebruikt om toegang te krijgen tot 'verschillende werelden in de metaverse'.

  • Hits: 1750