Skip to main content

Ethereum 2.0 Testnet gaat live en Chinese technologiebedrijven tonen interesse in de metaverse ondanks waarschuwing van de overheid

 

Een proof-of-stake (PoS)-aangedreven Ethereum-netwerk is nog slechts een paar stappen verwijderd van de realiteit. De ontwikkelaars van het platform hebben een testnet uitgebracht zodat het publiek Ethereum 2.0 of Eth2 kan ervaren voordat het officieel live gaat.

Tim Beiko, een lid van het Ethereum-ontwikkelingsteam, kondigde op Twitter de release van het nieuwe Eth2-testnet met de bijnaam Kintsugi aan. In de tweet nam hij een link op naar een blogpost met details over het testnet.

In de Japanse taal betekent Kintsugi het gebruik van goud om een ​​gebrekkig stuk te herstellen zonder onvolkomenheden te verbergen. Zo blijft de geschiedenis van een object ook na reparatie intact.

Hoewel het op één na grootste gedecentraliseerde netwerk nog steeds naar behoefte werkt, onthulden de opkomst van door Ethereum aangedreven games, non-fungible tokens (NFT) en gedecentraliseerde financiële (DeFi) applicaties gapende tekortkomingen zoals hoge transactiekosten en lage transactiesnelheden.

Door het netwerk te verplaatsen van de huidige proof of work-engine (PoW) naar een PoS-gebaseerd platform, hopen Ethereum-ontwikkelaars de meeste problemen m.b.t. transactiekosten en schaalbaarheid op te lossen.

De reis naar het beloofde land begon in december vorig jaar toen het Ethereum-team Beacon Chain lanceerde, een brug tussen de twee werelden.

Steklo was "zeer experimenteel", Kintsugi zal "langer bestaan"

Om de Ethereum-gemeenschap voor te bereiden op de fusie, heeft het team testnetten vrijgegeven zodat ze een kijkje kunnen nemen in Ethereum 2.0. In april werd bijvoorbeeld Steklo gelanceerd, een Ethereum 2.0-testnet dat als zeer experimenteel wordt beschreven.

Steklo richtte zich op het uitvoeren van transacties op het PoS-enabled Ethereum-netwerk. Kintsugi is volgens Beiko "een langer bestaand openbaar testnet". Het werkt voor zowel ontwikkelaars als gewone gebruikers.

In de blogpost onthulde Beiko dat er meer wordt gewerkt aan de gebruikerservaring en andere delen van het netwerk. Hij moedigde gebruikers aan om Kintsugi te gebruiken in afwachting van 'een post-merge'.

Het huidige Eth2-testnet richt zich echter op de gemeenschap, aangezien "er niet veel zal veranderen voor applicatieontwikkelaars".

Beiko vroeg de gemeenschap ook om feedback te geven om "potentiële problemen" te kunnen ondervangen. Voor eventuele problemen valt de ondersteuning van Kintsugi in handen van ETHStaker. De blogpost merkte ook op dat andere testnetten zullen worden gelanceerd op basis van de reacties van de gemeenschap bij het gebruik van Kintsugi.

Feedback van het ene testnet wordt in het volgende verwerkt totdat alles stabiel is. "De volgende stap is de overgang van Ethereum mainnet naar proof of stake", aldus Beiko.

De Ethereum-gemeenschap was enthousiast over de ontwikkeling, maar sommigen waren teleurgesteld dat het fenomeen niet veel aandacht krijgt, ondanks dat het 'de grootste economische paradigmaverschuiving van ons leven' is. Anderen vroegen of de volledige uitrol van Ethereum 2.0 voor het einde van volgend jaar zal plaatsvinden.

PBoC Topman: Virtuele activa missen fysieke eigenschappen

Terwijl Ethereum 2.0 Kintsugi-testnet live gaat, tonen Chinese bedrijven interesse in de metaverse, ondanks waarschuwing van de regering via de centrale bank van het land, de People's Bank of China (PBoC).

Vorige maand schetste Gou Wenjun, een PBoC-directeur die belast was met opsporing van het witwassen van geld en analyse, de negatieve kant van virtuele valuta en/of activa.

De meeste negatieven waren gebaseerd op het gebrek aan fysieke kwaliteiten van de activa. Volgens Gou stelt dit hen bloot aan illegale financiële activiteiten zoals fraude en terrorismefinanciering.

Chinese bedrijven houden echter meer van de positieve kant van virtuele valuta, zoals niet-vervangbare tokens en de metaverse. Een groot aantal bedrijven in het land heeft handelsmerken geregistreerd die zich richten op de metaverse. Volgens SCMP, een toonaangevend nieuwscentrum, zijn er op 19 december meer dan 8.500 handelsmerken ingediend door meer dan 1.300 bedrijven in China.

Tencent, Hisense en Huawei deponeren Metaverse-gerelateerde handelsmerken

De meeste inzendingen zijn afkomstig van technologiegerichte bedrijven zoals Tencent, Hisense en Huawei. Huawei diende bijvoorbeeld een handelsmerk in voor een metaverse besturingssysteem genaamd "Meta OS", terwijl Hisense zich concentreerde op wetenschap, reclame en de sociale ruimte.

Aan de andere kant heeft Tencent ook een handvol metaverse-gekoppelde handelsmerken. In een tweet merkte SCMP op dat "Tencent [naar verluidt] de focus op metaverse-achtige ontwikkelingen zou verscherpen met een geavanceerde nieuwe gamingstudio."

Naast de centrale bank benadrukte ook het door de communistische partij gecontroleerde nieuwscentrum, People's Daily, de nadelen van virtuele activa. Volgens de krant zijn virtuele activa, zoals die gekoppeld aan de metaverse, zeer volatiel.

Interessant is dat de ingediende handelsmerken samenvallen met een stijging van NFT-toepassingen en verkopen. Zo gaven NFT-investeerders de afgelopen week meer dan 580 miljoen USD uit.

 

  • Hits: 1802