Skip to main content

Ethereum NFT-marktplaats OpenSea onthult Venture Capital-afdeling en Ethereum-adres van Multichain Hacker op zwarte lijst

 

De toonaangevende Ethereum non-fungible token (NFT) markt, OpenSea, heeft een venture capital-afdeling onthuld, OpenSea Ventures, die zich richt op Web3-projecten. Het onthulde ook een andere afdeling die subsidies zal geven om gemeenschapsprojecten in de NFT- en Web3-ruimte te stimuleren.

Afgezien van financiering, zal de durfkapitaalkant van OpenSea technische assistentie, advies en zinvolle verbindingen bieden aan startups die investeringen ontvangen. Alex Atallah, de mede-oprichter van de NFT-marktplaats, zal de nieuwe afdeling leiden.

Met name zal OpenSea Ventures toegang geven tot zijn strategische partners zoals Animoca Brands en Andreessen Horowitz. Beschikbare details tonen aan dat de investeringsafdeling sterk zal leunen op projecten en startups die "een wereld met meerdere ketens", Web3 en NFT's willen populariseren.

Opensea onthulde ook een andere investeringstak die bekend staat als Ecosystem Grants. Dit zal werken met projecten die afkomstig zijn uit de Web3-gemeenschap.

Over het algemeen is de Ethereum non-fungible token (NFT)-marktplaats geïnteresseerd in het verbeteren van de toegankelijkheid, tooling en educatie in de NFT-sector. Volgens Atallah zijn de subsidies "een manier om gemeenschapsideeën op gang te brengen".

Portefeuillebedrijven krijgen meer dan alleen financiering

Om te beginnen zal de NFT-marktplaats projecten opnemen met snelle lanceringsdata. Het projectselectieproces zal worden uitgevoerd door een selecte commissie die ook de regels en criteria zal opstellen voor startups om subsidies te ontvangen.

In een blogpost geschreven door Atallah, zei OpenSea dat het "opgewonden is om bouwers te steunen die [hun] visie delen voor de rol van NFT's in de acceptatie van Web3, en die aansluiten bij [hun] kernprincipes van vertrouwen, inclusiviteit en keuzevrijheid.”

Afgezien van financiering, zullen portfoliobedrijven toegang hebben tot OpenSea's leiderschap, "gastblogposts op" OpenSea's officiële blog en links naar top "NFT-makers en […] ontvangers van ecosysteemsubsidies".

De aankondiging komt dagen nadat het gerucht ging dat het NFT-platform op zoek was naar investeerders, waarbij Andreessen Horowitz werd genoemd als een geschikte investeerder. Het nieuws komt ook op een moment dat OpenSea verhoogde handelsvolumes registreert.

Vorige maand bereikte het handelsvolume bijvoorbeeld vijf miljard USD voor NFT-transacties die werden uitgevoerd op de hoofdketen van Ethereum en het tweede platform, Polygon.

In januari maakte de NFT-marktplaats bekend dat het 300 miljoen USD van investeerders heeft aangetrokken tijdens zijn Series C-financieringsronde onder leiding van Paradigm.

"Ga voorzichtig te werk", waarschuwt Etherscan

Het platform werd tijdens de Series B-financieringsronde gewaardeerd op 1,5 miljard dollar, maar tijdens de recente ronde schoot de waardering omhoog tot iets boven de 13 miljard dollar.

Terwijl OpenSea zijn venture capital-tak onthult, heeft Tether een Ethereum-adres op de zwarte lijst gezet met de buit van de Multichain-security hack.

Volgens gegevens van Etherscan, een Ethereum blockchain-verkenner, bevat het adres meer dan 700.000 Amerikaanse dollars in de toonaangevende stablecoin, Tether (USDT).

Een opmerking op Etherscan luidt: "Dit adres is naar verluidt betrokken bij een hack waarbij Multichain betrokken is. Ga voorzichtig verder."

Afgezien van USDT bevat het 39.244 ETH en andere op Ethereum gebaseerde tokens zoals Dai Stablecoin (DAI), Convex Token (CVX) en Curve DAO (CRV). Uit gegevens van Etherscan blijkt dat de laatste transactie van het adres vier dagen en 14 uur geleden is uitgevoerd.

Het Ethereum-adres was te herleiden tot kwaadwillende actoren die de beveiliging van Multichain hebben geschonden en vorige maand drie miljoen dollar hebben overgeheveld. De tegoeden op het adres zullen op de zwarte lijst worden geplaatst, waardoor het moeilijk wordt voor de houder om ze te liquideren.

Uit een analyse van de inbreuk bleek dat hackers misbruik maakten van een kwetsbaarheid op de cross-chain bridge. Vorige maand hebben wetshandhavingsinstanties verzocht om de bevriezing van drie adressen met een waarde van meer dan 160 miljoen USD aan USDT.

Vitalik Buterin smeekt Vladimir Poetin om te stoppen met het binnenvallen van Oekraïne

Ander nieuws: mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft er bij Vladimir Poetin, de Russische president, op aangedrongen om de invasie van Oekraïne te heroverwegen. Volgens Buterin zal een invasie een groot verlies voor de mensheid zijn, eraan toevoegend dat het aan het Kremlin en Poetin is om een ​​confrontatie tussen de twee landen te vermijden.

In een vertaalde versie van zijn tweet merkte de mede-oprichter van Ethereum op dat “of de situatie zal terugkeren naar een vreedzaam pad of dat er een oorlog zal komen, nu niet kan worden beslist door Zelensky, niet door de NAVO, maar door KremlinRusland. Ik hoop dat ze verstandig kiezen.”

Sommigen die commentaar gaven op de tweet van Buterin zeiden dat een oorlog tussen Rusland en Oekraïne is als "een broer-tot-broer situatie, aangezien veel families familieleden hebben aan verschillende kanten van de grens." Anderen merkten op dat de heerschappij van Poetin miljoenen Russen arm heeft gemaakt.

  • Hits: 1543