Skip to main content

Populair Ethereum Layer-Two-platform gaat op zwart na upgrade en Buterin schrijft naar de rechtbank over veroordeling van voormalig Ethereum-ontwikkelaar

 

Polygon, een populair Ethereum-platform voor Layer two, ging op zwart nadat een upgrade ervoor zorgde dat transacties gedurende meer dan 10 uur niet werden bevestigd. Volgens ontwikkelaars had de glitch te maken met de upgrade.

Op 10 maart hebben de ontwikkelaars van het netwerk Polygon-gebruikers gewaarschuwd dat het platform rond 17:50 uur UTC niet beschikbaar zal zijn om plaats te maken voor onderhoud.

Polygon heeft onlangs een upgrade ondergaan waarvan wordt gedacht dat deze het vermogen van het platform om transacties te bevestigen en nieuwe blokken te genereren, heeft beïnvloed.

Het team achter Polygon vermoedde dat "er mogelijk een bug in de upgrade zat" die validators verhinderde om "2/3-consensus te bereiken". De downtime begon zoals geschat, maar zeven uur later tastten gebruikers nog steeds in het duister terwijl het team werkte om de bug te verwijderen.

Om 01.30 uur UTC zeiden de ontwikkelaars dat ze een snelle oplossing hadden gevonden om het vermogen van het platform om consensus te bereiken terug te brengen. Helaas leek de oplossing niet te werken zoals verwacht en produceerde het platform nog steeds geen nieuwe blokken.

 

Fondsen zijn intact, maar de gemeenschap is onrustig

Ondanks de storing merkten ontwikkelaars op dat de gegevens en fondsen nog steeds intact waren. Het team twitterde: "Wees gerust dat er geen risico is voor uw geld en gegevens. Het team is actief bezig om het netwerk weer normaal te laten functioneren.”

In het begin bleven de gebruikers van het netwerk kalm, maar ze konden het na ongeveer zes uur niet meer inhouden. Terwijl sommigen gewoon niet blij waren dat Polygon plat lag, onthulden anderen dat de langdurige storing hun bedrijf trof.

Bijvoorbeeld, na 11 uur in de storing, schreef een Twitter-gebruiker: "Dus wat is er aan de hand? Dit is veel te lang om het te laten liggen." Een ander vroeg om te weten of ze "moeten wachten of […] gewoon gaan slapen [aangezien ze] letterlijk niet in staat zijn om te werken" vanwege de storing.

Polygon bestaat uit de Ethereum-, Bor- en Heimdall-lagen. Ethereum fungeert als basis en handelt slimme contracten af, Bor produceert blokken, terwijl Heimdall de consensus beheert. Een fout op de consensuslaag heeft gevolgen voor de andere twee lagen en dus voor het hele netwerk.

In december loste het platform stilletjes een bug op die meer dan 20 miljard dollar van zijn oorspronkelijke activa, MATIC, blootlegde. Destijds bestempelde het team de kwetsbaarheid als 'kritiek'.

Buterin pleit voor milde straffen voor Griffith

Terwijl de activiteiten op het Ethereum-platform voor layer two weer normaal worden, heeft de mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, een rechtbank in het zuidelijke district van New York geschreven over de aanstaande veroordeling van Virgil Griffith, een ex-ontwikkelaar van Ethereum.

De brief van Buterin komt op een moment dat meer mensen de rechtbank verzoeken om mild te zijn bij het veroordelen van Griffith.

De voormalige Ethereum-ontwikkelaar wreef de wetshandhavingsinstanties van de Verenigde Staten tegen de haren in toen hij aanwezig was en presenteerde op een cryptocurrency-conferentie in Noord-Korea in april 2019.

Twee jaar na zijn arrestatie in november 2019 pleitte hij schuldig aan het overtreden van de Amerikaanse sanctiewet. Griffith riskeert een gevangenisstraf van maximaal 6,5 jaar.

In zijn brief aan rechter Kevin Castel benadrukte de mede-oprichter van Ethereum zijn vriendschap met de ex-Ethereum-ontwikkelaar die culmineerde in het feit dat Griffith zich in 2018 als ontwikkelaar bij Ethereum aansloot, nadat Buterin hem “overtuigde om ermee in te stemmen.

Volgens Buterin is Griffith aardig en vredig. De brief van Buterin voegt zich bij een stapel van dergelijke brieven die naar Castel zijn gestuurd door leden van de Ethereum-gemeenschap en een van een dakloze man die hij ontmoette terwijl hij op borgtocht was in 2020.

Voormalig Ethereum-ontwikkelaar had een "ongelukkige nieuwsgierigheid"

De man portretteert Griffith als een helper. Buterin voegde eraan toe dat de positieve eigenschappen van de ex-Ethereum-ontwikkelaar van invloed waren op de "Ethereum Foundation en de bredere gemeenschap".

De positieve houding van Griffith, voegde de mede-oprichter van Ethereum toe, leidde ertoe dat hij andere culturen ging waarderen. Het is door deze liefde dat de ex-ontwikkelaar begon te werken aan het compatibel maken van de op een na grootste blockchain met financiële wetten in de islamitische religie.

De advocaat van Griffith merkte op dat zijn cliënt verliefd werd op Noord-Korea, wat zijn "unieke en ongelukkige nieuwsgierigheid en obsessie" was. Griffith schreef ook aan de rechter waarin hij zijn reis naar Noord-Korea toeschreef aan een obsessie met het land.

Volgens hem werd hij "geobsedeerd door het land te zien voordat het viel." Hoewel zijn advocaten en familieleden niet verwachten dat Griffith zal worden vrijgelaten, zouden ze willen dat de rechtbank zijn wroeging in overweging zou nemen en een kortere gevangenisstraf zou aanbieden. Ze stelden voor dat hij twee jaar achter de tralies zou komen met daarna nog drie jaar onder toezicht.

 

  • Hits: 1684