Skip to main content

Technische analyse Ethereum koers 20-05-2022

 

Cryptocurrencies liggen de laatste maanden over een breed front onder vuur en Ethereum is daarbij geen uitzondering. Reden te meer om eens te kijken hoe het technische plaatje er uit ziet voor de ethereum koers.

4-uurs grafiekanalyse

De 4-uurgrafiek is aanleiding tot enige bezorgdheid over de Ethereum koers. Hoewel de prijs langzaam boven de $ 2.000 stijgt, is dit nog geen bullish trendomkering.

De cryptocurrency is erin geslaagd om verder te gaan dan de SMA met 20 perioden. Het mist echter de sterke overtuiging om de rally te leiden die kan uitmonden in een zinvol herstel. De koers lijkt ingekapseld binnen het bearish vlagpatroon. Het patroon kan resulteren in een bearish breakout, wat leidt tot nieuwe jaarlijkse dieptepunten onder $1.790. Het patroon kan echter teniet worden gedaan als de koers erin slaagt de opwaartse beweging vast te houden en de bovengrens van het vlagpatroon te overschrijden.

Een andere belangrijke hindernis voor de opwaartse beweging is de 50-periode SMA die nu rond de $ 2.125 ligt. De stieren kunnen rond het niveau zonder stoom komen te zitten.

De volumegegevens zijn niet bepaald gunstig voor de kopers. Het volume neemt voortdurend af voor de opwaartse golf van de prijs. Het lijkt erop dat dat te wijten is aan het nemen van winst door de verkopers.

 

Analyse daggrafiek

De dagelijkse prijsbalk op 12 mei laat zien dat de ETH de bodem bereikte op $ 1.790, maar erin slaagde boven de dieptepunten te klimmen en in het midden sloot. Het volume voor de bars was erg hoog. Sindsdien schommelt de prijs in een krap bereik onder de hoogtepunten van de bar van 12 mei.

De bijbehorende volumebalken voor de bullish candles nemen af. De prijs handhaaft echter een smal bereik en meestal hebben de variërende patronen een afnemend volume. Dit geeft aan dat de crypto op zoek is naar een katalysator om uit het bereik te breken. Daarom is de kans op een opwaartse uitbraak in dit geval groter.

In het geval van een opwaartse uitbraak, zal ETH worden geconfronteerd met de tussentijdse weerstand rond het horizontale niveau van $ 2.300. Verder opwaarts potentieel blijft beperkt door het weerstandsniveau van $ 2.462 dat samenviel met de 20-daagse SMA. We kunnen een herstel zien van de 20-daagse SMA, aangezien een sterk dynamisch niveau het sentiment bepaalt. Het sentiment wordt alleen bullish als de ETH boven de 20-daagse SMA blijft.

Als alternatief, als de koers lager uitvalt, kan deze richting het testen van de jaarlijkse dieptepunten van $ 1.790 lopen. Als de dieptepunten echter worden doorbroken, kunnen we een verdere duik naar een gebied van $ 1.500 zien naarmate de paniekverkopen toenemen.

 

Analyse weekgrafiek

De wekelijkse grafiek werpt het optimisme van de kopers af dat we op de daggrafiek waarnemen. De wekelijkse prijsbalk sloot onder de 100-weekse SMA. Het is een sterke indicator dat de prijs na consolidatie de neiging heeft om verder naar het zuiden te gaan.

We zien duidelijk een driedubbele bodem op de wekelijkse grafiek op het niveau van $1.703. De prijs keerde terug zonder het niveau te testen. Er is nog steeds een kans dat de ETH verder wegzakt om de triple bottom te testen. In het geval van een bodemdoorbraak, kunnen we een paniekverkoop zien die gericht is op de 200-weekse SMA rond $ 1.188. Hoewel de waarschijnlijkheid van een dergelijk gebeuren niet heel groot is is, zou een marktcrash de ETH koers zeker zo laag kunnen brengen.

Als alternatief kan de bias neutraal worden als de prijs grip vindt en boven de 100-weekse SMA komt. Toch zal het nog te ver verwijderd zijn van een bullish trendomkering. De SMA van 20 weken ligt op het niveau van $ 2.800. Elk zinvol herstel boven het niveau zal de sleutel zijn voor de kopers om de markt te betreden. In zo'n geval zal de markt waarschijnlijk naar het noorden gaan en de vorige swing-highs rond de $ 4.000 bereiken. Het is echter geen kwestie van een week of twee om zo'n verandering te zien. De trendomkering vereist enige consolidatie gevolgd door een uitbraak.

 

Conclusie

De Ethereum koers blijft ondersteund zolang deze boven het gebied van $ 1.790 blijft. De koers moet echter boven het gebied van $ 2.460 uitkomen voor een bullish trendomkering. Daarbij moet de trendomkering op de lange termijn boven $ 2.800 kunnen komen en daar blijven.

 

 

  • Hits: 1879