Skip to main content

Amerikaanse Grayscale Ethereum ETF van de baan

Ethereum ETF geschreven op houten blokken

Het grote investeringsbedrijf Grayscale was bezig met het realiseren van een Amerikaanse Ethereum (ETH) ETF. Twitter gebruiker Eric Balchunas deelde nieuws omtrent nieuwe ontwikkelingen van de ETF op 17 mei op het social media platform. Daarin wordt duidelijk dat de Security and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten Grayscale heeft gevraagd haar ETF aanvraag voor de populaire munt in te trekken. Wat betekent dit voor het netwerk?

 

 

Crypto enthousiasten en investeerders kijken al langere tijd erg uit naar een Ethereum ETF. Doordat de crypto markt voor velen nog erg intimiderend is en er veel risico’s aan kunnen hangen blijven veel potentiële investeerders ver weg van een significante investering in verschillende blockchain projecten. Met name grote institutionele investeerders zoeken naar vertrouwde investerings-vormen die passen bij hun bestaande portfolio's. Een ETF zou daar perfect op aansluiten. De theorie is dan ook dat de lancering van een Ethereum fonds een grote hoeveelheid geld kan aantrekken en de ethereum koers een stuk stabieler kan maken doordat er minder speculatieve handel plaatsvindt.

Naast Grayscale is er ook een ander asset management bedrijf, genaamd Bitwise, dat een Ethereum ETF probeerde te realiseren. Ook dit bedrijf moest toegeven aan de SEC en heeft haar werk voor een ETH ETF stopgezet

Geen ETF, maar Ethereum blijft groeien

Ondanks dat het stopzetten van de ontwikkeling van een Ethereum ETF in Amerika een tegenvaller is voor gebruikers en investeerders laat het netwerk zich er niet door kennen. Het populaire blockchain project blijft zich sterk ontwikkelen. Zo zagen we begin mei nog een recordaantal ETH die in staking-protocollen op het netwerk werden geplaatst. Daarnaast kwam het netwerk recent met de Shappella upgrade en kondigt het een nieuwe update aan genaamd de Cancun-Deneb update. 

Ethereum koers blijft onveranderd ondanks stop ETF

Als we vervolgens een blik werpen op de Ethereum koers, zien we dat het nieuws omtrent het stopzetten van de ontwikkelingen van een Ethereum ETF door zowel Grayscale als Bitwise, slechts minimaal invloed heeft gehad op de koers. In Figuur 1 is het koersverloop te zien over de afgelopen 7 dagen, zo schommelt de prijs vrij stabiel tussen de €1.650 en €1.690. Op de dag van het Grayscale bericht (17 mei) zien we wel een daling van ongeveer €1.685 tot €1.655, dit komt neer op een retractie van bijna 2% in 24 uur. Momenteel is de koers al wat hersteld en bevindt het zich boven de €1.680. Het laat zien dat de markt slechts licht reageerde op het nieuws rondom het afwijzen van de ETF’s door de SEC, echter blijft het sentiment over het grotere geheel vrijwel onveranderd.

Ethereum koers grafiek
Figuur 1: Ethereum koersverloop in de afgelopen 7 dagen (bron; ethereumkoers.com)

 

 

 

  • Hits: 936