Skip to main content

Ethereum balans op exchanges extreem laag, goed voor ETH koers

Ethereum munt met ETH koers grafiek op achtergrond 

Uit on-chain data blijkt dat de Ethereum (ETH) balans op exchanges momenteel extreem laag is. Zo laag zelfs, dat de huidige balansen een all time low zijn voor de populaire altcoin. Momenteel bevindt zich slechts 12,6% van alle ethereum op exchanges, terwijl dit 3 jaar geleden bijna 3x zo hoog was. Beleggers zien dit als een positieve ontwikkeling voor het netwerk en hopen dat het zal zorgen voor een stijging van de ETH koers

 

De extreem lage balans op exchanges volgt op een flinke uitstroom van munten uit verschillende handelsplatformen. Het negatieve nieuws omtrent de aantijgingen van de Securities and Exchange Commission (SEC) richting de grootste en populairste crypto exchange Binance, zorgt voor veel wantrouwen in de crypto markt. Als resultaat halen gebruikers hun munten uit de platformen en plaatsen ze deze bijvoorbeeld op persoonlijke wallets, uit angst voor wettelijke restricties. Dit is goed te zien in Figuur 1, waar de netto verandering van ETH is weergegeven op exchanges. Duidelijk is dat in mei en juni een flinke uitstroom is te zien. Opvallend is de piek in begin juni die direct samenhangt met de bekendmaking van de SEC zaak richting Binance, toen stroomden per dag bijna 240.000 ETH uit de exchanges. Met de huidige koers is dat bijna een half miljard dollar per dag.  

Netpositie verandering van de hoeveelheid ETH op exchanges
Figuur 1: Netpositie verandering van de hoeveelheid ETH op exchanges (bron; Glassnode)

 

Als resultaat van de grote uitstroom van munten zien we nu een all time low wat betreft het percentage van munten dat zich op handelsplatformen bevindt. In Figuur 2 is goed te zien hoe het percentage over de afgelopen jaren al gestaag aan het dalen was. In de afgelopen weken heeft de daling een extra acceleratie gemaakt en is er een all time low record behaald wat betekent dat slechts 12,6% van alle ETH zich op exchanges bevindt. 

Percentage van ETH dat zich op exchanges bevindt
Figuur 2: Percentage van ETH dat zich op exchanges bevindt (bron; Glassnode)

 

Lage ETH balans op exchanges goed voor ETH koers

Beleggers zien deze ontwikkelingen als positief. Een lage balans op handelsplatformen zorgt namelijk voor een afname in het verhandelbare aanbod in de markt. Investeerders gebruiken over het algemeen de exchanges om hun munten makkelijk te verhandelen. Wanneer deze naar eigen wallets gaan, wordt het moeilijk om deze munten te verkopen en worden de munten vaak langer vastgehouden. Bij een gelijkblijvend vraag kan dit resulteren in een koersstijging van ethereum. 

  • Hits: 1148