Skip to main content

Crypto Trader voorspelt nieuwe Bullrun; Ethereum koers van $ 4000

Ethereum koers bullrun 

De bekende crypto trader, Bluntz Capital, deelde op Twitter een nieuwe prijsvoorspelling voor Ethereum (ETH). Zo denkt Bluntz dat een nieuwe bullmarkt aanstaande is voor het grootste altcoin project in de crypto markt, wat zal leiden tot een ETH koers van $4.000. Opvallend is dat de handelaar denkt dat de munt Bitcoin (BTC) eruit zal presteren in de rest van het jaar. In dit artikel nemen we een kijkje naar de Ethereum prijsvoorspelling van Bluntz Capital. 

 

 

Afgelopen weekend deelde Bluntz Capital op Twitter zijn technische analyse (TA) voor Ethereum. Zo geeft de handelaar aan dat er een ommekeer in de markt aanstaande is die ervoor zal zorgen dat de munt een nieuwe bull markt fase ingaat en de bearmarkt achter zich zal laten.  In de technische analyses die de trader deelt op Twitter is de Elliott Wave Theorie te zien. Dit is een geavanceerde TA methode die de toekomstige koers voorspelt aan de hand van de psychologie van beleggers. Zo hanteert de Elliot Wave de gedachte dat de consumenten psychologie zich in golven manifesteert. Uit de analyse van Bluntz dat we aan de vooravond van de zogenoemde “derde” golf staan, die over het algemeen gekenmerkt wordt door de sterkste prijsstijging van de totaal 5 golfbewegingen. De prijsvoorspelling van de handelaar zou betekenen dat de ETH koers boven de $4.000 kan uitkomen voor het einde van het jaar. Ten opzichte van de huidige koers van $1.960 zou dat neerkomen op ruim een verdubbeling van de prijs. 

Tweet van crypto ytrader Bluntz over de Ethereum koers 

 

Ethereum koers gaat het beter doen dan de Bitcoin koers volgens crypto trader

Opvallend genoeg denkt de crypto handelaar ook dat Ethereum dit jaar beter zal presteren dan de grootste crypto munt Bitcoin. Hoewel dit door Bluntz niet verder onderbouwd is, is een mogelijke motivatie te wijten aan de al sterke prijs prestatie die de populaire munt in het huidige jaar heeft laten zien. Als we kijken naar Figuur 1, waar we het koersverloop van ETH zien uitgedrukt in BTC, dan zien we dat de grootste altcoin langzaam in waarde is gedaald ten opzichte van Bitcoin. Begin januari was een ethereum munt nog 0,0775 BTC waard, momenteel is dat afgezakt tot 0,064 BTC, dit komt neer op een daling van ruim 17%. Bluntz suggereert dat de Elliott Wave theorie een nieuwe opmars van de Ethereum koers voorspelt en dat het daarmee ook de neerwaartse trend die munt nu ervaart ten opzichte van Bitcoin zal doen omkeren. 

Ethereum koers uitgedrukt in BTC
Figuur 1: Ethereum koers uitgedrukt in BTC (bron; CoinGecko)

 

 

  • Hits: 1156