Skip to main content

Coinbase Cloud werkt samen met Kiln om ETH Staking voor iedereen beschikbaar te maken

Ethereum staking 

In wat lange tijd een van de meest restrictieve regels in de cryptowereld is geweest, hebben Coinbase en Kiln samengewerkt om de hoeveelheid ETH die nodig is om een netwerkvalidator te zijn, te verminderen. Tot nu toe hadden gebruikers minimaal 32 ETH nodig om rechtstreeks op het Ethereum-netwerk te staken. Op het moment van schrijven is een positie van 32 ETH het equivalent van ongeveer $51.200. Het is duidelijk dat dit bedrag voor de meeste crypto-investeerders een vrij grote toetredingsdrempel is geweest. Volgens het persbericht van Coinbase Cloud bevat 99% van de Ethereum-wallets minder dan 32 ETH.

Wat is het addertje onder het gras? Gebruikers moeten zijn aangemeld bij Coinbase Cloud, waar Kiln zijn online stakingplatform heeft geïntegreerd. Beleggers kunnen Coinbase Wallet nu gebruiken om elk bedrag aan ETH direct te staken, waardoor ze het netwerk kunnen helpen valideren en stakingsbeloningen kunnen verdienen. Ethereum is het op een na grootste cryptonetwerk ter wereld en de onbetwiste leider op het gebied van DeFi-diensten en Proof-of-Stake-validatie.

Is dit een bullish katalysator voor de Ethereum koers?

Het openen van de deur voor miljoenen ETH-bezitters zou een bullish katalysator kunnen zijn voor Ethereum, hoewel meer deelnemers niet noodzakelijkerwijs betekenen dat de Ethereum koers zal stijgen. Dit is een voordeel voor Coinbase-gebruikers die nu rechtstreeks vanuit hun eigen portemonnee kunnen staken, in plaats van dat ze zich bij een beurs moeten aanmelden om het staken van ETH te vergemakkelijken. Het on-chain protocol van Kiln zal gebruikers ook in staat stellen hun ETH vrijelijk te staken en te un-staken door gebruik te maken van de enorme liquiditeit van Coinbase. Het maakt ook gebruik van de toonaangevende, zakelijke beveiliging van Coinbase voor gebruikers.

Deze stap komt samen met de recente release van Coinbase van zijn Prime Web3 Wallet, waarmee gebruikers alles van crypto's tot NFT's tot dApps in één portemonnee kunnen bewaren. Vanaf nu is het Coinbase Prime-account alleen bedoeld voor institutionele beleggers, maar het bedrijf zou in de toekomst iets soortgelijks voor particuliere beleggers kunnen bieden. De extra mogelijkheid om elk bedrag aan ETH vanuit de portemonnee zelf in te zetten zou een extra waarde kunnen zijn die meer gebruikers naar het premium account zou lokken.

Over het geheel genomen blijft Coinbase hard werken om de kloof tussen de cryptowereld en reguliere investeerders te overbruggen. De beurs is momenteel de grootste in de VS gevestigde cryptosite en heeft hard gewerkt om uit te breiden naar andere markten over de hele wereld. Gebruikers moeten er rekening mee houden dat staken via deze service losstaat van het staken van ETH via Coinbase Earn op het exchange-platform.

  • Hits: 876