Skip to main content

Nieuw Ethereum testnet gelanceerd op 1e verjaardag van The Merge

Op 15 september, precies een jaar na “The Merge”, is het nieuwe testnet van Ethereum  (ETH) genaamd Holesky geïntroduceerd. Tijdens de merge van vorig jaar ging Ethereum over van een proof-of-work (mining) naar het milieuvriendelijkere proof-of-stake (PoS) mechanisme. De lancering werd op 14 september bekendgemaakt op X, het voormalige Twitter, door de manager van het Kols Netwerk.

Ethereum is nog altijd de blockchain met de grootste “Total Value Locked” (TLV), een veelgebruikte maatstaf in de wereld van gedecentraliseerde finance (DeFi) om de adoptie van een netwerk te bepalen. Met de lancering van Holesky kan Ethereum wellicht nog veel verder groeien in de crypto wereld.

Wat is Holesky testnet?

Een testnet is een nieuwe instantie van de blockchain die draait op dezelfde of een nieuwere versie van de huidige software. Het testnet wordt gebruikt voor het testen en experimenteren van toekomstige ontwikkelingen zonder de huidige blockchain en alle coins in gevaar te brengen. De test munten staan los van de mainnet en hebben dus geen waarde.

Holesky is nu een van de 3 test-nets in het Ethereum systeem naast Goerli en Sepolia. Kols legde uit dat Goerli in 2024 uit het systeem gehaald wordt, aangezien het last heeft gehad van leveringsproblemen van coins. Deze ontwikkeling vergroot waarschijnlijk het belang van Holesky.

Voordelen van Holesky

Het nieuwe testnet zou geen leveringsproblemen moeten hebben en beter zijn om nieuwe testen op uit te voeren. Dit komt mede doordat de validators voor het testnet 1.6 miljard Holesky Ether ontvangen. Dit zijn 10 keer zoveel coins als op dit moment in omloop zijn op het mainnet. De grote hoeveelheid coins geeft de mogelijkheid om betere testen uit te voeren, op grotere schaal en meer functies tegelijk te ontwikkelen.

Ethereum koers

De huidige Ethereum koers staat op het moment van schrijven op €1.498,9 op 22 september 2023. Dit is een daling van 2,50% ten opzichte van vorige maand. In november 2021 tikte Ether een recordbedrag van €4508 aan. Het huidige volume van ETH is €6.5 miljard.

Huidige Ethereum koers
Huidige Ethereum koers - bron: Bitvavo

 

meerjarige Ethereum koers grafiek
meerjarige Ethereum koers grafiek - bron: Kucoin

  • Hits: 782