Skip to main content

Grayscale komt met Ethereum Spot ETF

De grote vermogensbeheerder Grayscale komt met een Ethereum (ETH) Spot Exchange Traded Fund (ETF). De Amerikaanse firma heeft al een succesvol Ethereum Trust fonds dat, met ruim $5 miljard aan activa onder beheer, het grootste ETH fonds is in de wereld, maar wil deze nu omzetten naar een Spot ETF. 

Beleggers zijn hoopvol omtrent de introductie van spot ETFs in de cryptomarkt. Deze fondsen hebben namelijk een veel sterkere invloed op de koers van cryptocurrencies. In tegenstelling tot het Ethereum Trust fonds waar derivaten van ETH worden verhandeld, resulteert de aankoop van een Ethereum Spot ETF direct in het opkopen van ETH. De instroom van vermogen uit traditionele financiële instellingen en beleggers kan dan zorgen voor mogelijk een nieuwe all-time high in de Ethereum koers

Grayscale CEO gelooft in belang Ethereum ETF

Veel traditionele beleggers en financiële instituten zijn namelijk huiverig om crypto te kopen en zelf in beheer te nemen. Redenen hiervoor zijn het gebrek aan kennis in de blockchain infrastructuur, maar ook de veelvoorkomende scams die slachtoffers maken onder voornamelijk nieuwe gebruikers. Via een ETF kunnen investeerders gebruikmaken van vertrouwde investeringsmiddelen zonder zelf crypto in beheer te nemen. Daarnaast versimpeld het ook juridische compliancy voor beleggers en instituten. De CEO van Grayscale, Michael Sonnenshein, gelooft sterk in het belang van een Ethereum ETF, zo deelde hij:

 

“Bij Grayscale heeft het onze volledige toewijding om investeerders transparante en gereguleerde toegang tot crypto te bieden via vertrouwde productstructuren,”

 

VanEck lanceert Ethereum Futures fonds

Een andere grote Amerikaanse vermogensbeheerder, VanEck, is ook betrokken bij Ethereum. De firma lanceerde gisteren het Ethereum Futures fonds dat onder het handelssymbool EFUT verhandeld zal worden. Futures zijn derivaten waardoor niet direct ETH wordt opgekocht. Handelaren spreken in een contract een vaste prijs af voor het onderliggend goed, dat op een later moment ontvangen en betaald wordt. 

Tweet VanEck 

VanEck wil een deel van de inkomsten gebruiken om de ontwikkeling van het grootste altcoin netwerk te ondersteunen. Het bedrijf deelde dit nieuws op X, voormalig Twitter. Tien procent van de winst uit het EFUT fonds zal naar Protocol Guild, een verzameling aan Ethereum ontwikkelaars, gaan voor de komende tien jaar. Het kopen van het EFUT fonds zorgt er dus ook voor dat ontwikkelaars van het netwerk worden ondersteund, een win-win situatie voor Ethereum en een extra stimulans voor de Ethereum koers.

  • Hits: 875