Skip to main content

ETH transacties op 6 maandelijks hoogtepunt: Goed voor Ethereum koers

 

Het Ethereum (ETH) netwerk neemt een significante toename in transactie volume waar, zo blijkt uit on-chain data. De activiteit van kopers en verkopers is op een zesmaandelijks hoogtepunt. Analisten zien dit als een positief teken voor ethereum en verwachten een koersstijging van de populaire altcoin. Daarnaast geloven prominente analisten dat de komst van een belangrijk Ethereum fonds de munt verder kan helpen nieuwe hoogtes te halen in de komende jaren. 

Bijna $230 miljard aan transactievolume op Ethereum ecosysteem

In de afgelopen week alleen al werd er meer dan $213 miljard aan transacties verwerkt op het netwerk, een gigantische hoeveelheid wanneer je het vergelijkt met de marktwaarde van de cryptocurrency. De marketcap bedraagt ongeveer $227 miljard, wat betekent dat in een week tijd de gehele waarde van het netwerk is verhandeld. Het laat duidelijk zien dat handelaars, beleggers en gebruikers zeer actief zijn op het netwerk. Daarnaast wordt er ook significant transactievolume ondersteund uit de layer-2 netwerken van Ethereum, bestaande uit onder andere Polygon (MATIC), Arbitrum (ARB) en Optimism (OP). Deze protocollen, die helpen om efficiënte transacties te verwerken op het Ethereum netwerk voor lage kosten, wisten afgelopen week nog een extra $16 miljard aan transactie volume te verwerken. Dat betekent dat er in totaal op het Ethereum ecosysteem bijna een transactie volume van $230 miljard is afgehandeld in de afgelopen week, meer dan de marktwaarde van het project zelf. Door de sterke toename in gebruik op zowel het hoofdnet als layer-2 netwerken zien we ook dat de transactiekosten op het netwerk flink toenemen. 

Impact op de Ethereum koers?

De sterke toename in handelsvolume is mogelijk een voorbode van een stijging van de Ethereum koers op de korte termijn. Beleggers raken weer enthousiast en er ontstaat veel vertrouwen in de markt. Een hoge mate van transacties betekent dat de vraag naar ETH groot is en er zullen ook veel transactiekosten betaald worden wat verder de Ethereum koers ondersteunt. Daarnaast lijken beleggers niet alleen de komst van een Bitcoin Spot Exchange Traded Fund (ETF) te anticiperen, maar ook een nieuw fonds voor Ethereum zelf. 

Ethereum ETFs slechts kwestie van tijd, aldus prominente econoom

De komst van een Ethereum Spot ETF lijkt een kwestie van tijd, aldus de prominente econoom Raoul Pal. Volgens de econoom en oud Goldman Sachs manager kan de komst van een fonds veel impact hebben op de Ethereum koers. Het is een manier voor de traditionele financiële sector om blootgesteld te worden aan de cryptocurrency markt. Mocht het fonds daadwerkelijk gelanceerd worden, dan kan er mogelijk veel nieuw kapitaal instromen wat de Ethereum koers naar nieuwe hoogtes kan tillen. 

  • Hits: 657