Skip to main content

Shiba Inu koers (SHIB)

Live Shiba Inu koers

In bovenstaande grafiek wordt de Shiba Inu (SHIB) koers weergegeven in euro. Wil je Shiba Inu kopen? De makkelijkste en goedkoopste manier is via de Nederlandse crypto-broker/exchange Bitvavo. Lees meer over Bitvavo in onze Bitvavo review.

Bitvavo biedt momenteel een voordeel aan nieuwe klanten die zich aanmelden via deze website. Over de eerste 10.000 euro aan verhandelde cryptovaluta hoeven geen transactiekosten te worden betaald.  

Wat is Shiba Inu (SHIB) en hoe werkt het?

Veel cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, Cardano bereiken momenteel recordhoogten. Daarom zijn veel beleggers op zoek naar de volgende cryptovaluta die klaar is om te exploderen. Eén zo'n nieuwe cryptovaluta is Shiba Inu. De populariteit ervan explodeerde dit jaar en ze is in de top 20 grootste cryptocurrencies naar marktwaarde gekomen. Maar wat is Shiba Inu en wat maakt het zo uniek? Je leest er meer over in dit artikel.

Wat is Shiba Inu (SHIB)?

Shiba Inu (SHIB) is een cryptocurrency met hondenthema, genoemd naar een Japans hondenras. Het werd in 2020 gecreëerd door een anonieme ontwikkelaar genaamd Ryoshi, die SHIB ontwierp om een alternatief te zijn voor Dogecoin (DOGE) op de Ethereum blockchain.

De reden dat Shiba Inu voor de Ethereum-blockchain heeft gekozen, is dat het perfecte voorwaarden biedt voor het opzetten van ShibaSwap. Shiba Inu wil namelijk een Decentralized Exchange (DEX) creëren die mensen betere beloningen geeft dan andere beurzen.

SHIB noemt zichzelf een experiment in gedecentraliseerde en spontane gemeenschapsvorming. Het project wordt volledig beheerd door de gemeenschap en wordt ook volledig door hen aangestuurd. De filosofie hierachter is dat een grote gemeenschap van over de hele wereld iets veel beters kan creëren dan een gecentraliseerd team.

Geschiedenis van Shiba Inu

De Shiba Inu munt werd anoniem gecreëerd in augustus 2020 onder het pseudoniem "Ryoshi". Doordat de gemeenschap aangetrokken voelde tot de schattige charme van de munt, gecombineerd met krantenkoppen en tweets van Elon Musk en Vitalik Buterin, won deze meme munt snel aan snelheid en waarde.

SHIB is het eigen token van Shiba Inu. Van alle SHIB-tokens werd 50% op Uniswap vergrendeld en 50% van alle SHIB-tokens werd naar Vitalik Buterin gestuurd om ze te "vernietigen" en permanent van de markt te halen. Vitalik leek het niet eens te zijn met deze beslissing, want hij schonk meer dan $60 miljoen aan SHIB aan liefdadigheid.

SHIB was €0,000000000433 waard tijdens zijn lancering op 2 augustus 2020. Tijdens de bull markt van 2021 zagen we voor het eerst een aanzienlijke groei. Binnen een maand steeg de SHIB-koers (van 9 april tot 10 mei 2021) van €0,00000005875 tot €0,00002878. Dat is een zeer sterke toename, zelfs in de wereld van de cryptocurrency is deze groei uniek.

De huidige koers van Shiba Inu is €0,00004669. Shiba Inu's hoogste prijs ooit is €0,0000689 (28 oktober 2021). Momenteel is de marktkapitalisatie van Shiba Inu €25.665.390.071, hiermee staat Shiba Inu op de 11e plaats gemeten naar marktkapitalisatie.

Hoe het werkt

Het Shiba Inu ecosysteem zal bestaan uit niet één maar drie verschillende cryptocurrencies. Dat zijn SHIB, LEAASH en BONE. Momenteel kunnen echter alleen SHIB-tokens en LEASH-tokens gebruikt worden om te handelen. De BONE-token zal later worden vrijgegeven. Ze doen dit tegelijk met ShibaSwap, dit is een gedecentraliseerde exchange voor het Shiba Inu project.

ShibaSwap wil het mogelijk maken dat tokens in het Shiba Inu ecosysteem op een veilige en gedecentraliseerde manier verhandeld kunnen worden. Je kunt ShibaSwap vergelijken met Uniswap, wat ook een DEX is. Er zijn ruwweg drie gebruiksmogelijkheden voor ShibaSwap, DIG, BURY en SWAP.

In de toekomst kunnen tokens ook in een liquiditeitspool geplaatst worden om liquiditeit te verschaffen aan handelsparen. Als liquiditeitsverschaffer heb je naast de eigen token van het Shiba Inu ecosysteem ook ETH nodig. Als ruilmiddel voor een bepaalde liquiditeit ontvang je BONE-tokens. Deze liquiditeitspools worden puppy pools genoemd.

Wat maakt Shiba Inu zo uniek?

Shiba Inu is uniek omdat het project wordt geleid door de Shiba Inu gemeenschap, die echt gelooft dat een gedecentraliseerd systeem de controle kan wegnemen van de centrale autoriteit. Dit wordt ondersteund door haar Woofpaper, waarin staat dat ze door "collectieve decentralisatie" dingen kunnen bouwen die het beter doen dan de producten van gecentraliseerde teams.

 

  • Hits: 11493