Hoe Bitcoin in juni kan bodemen, maar op lange termijn $ 20.000 kan zien

 

Veel beleggers vragen zich af: hoe laag kan de Bitcoin koers gaan tijdens de recente crash?

Het goede nieuws voor Bitcoin (BTC) is dat we in de tijd in juni een bodem kunnen zien, tenminste als de leidende cryptocurrency hetzelfde pad volgt als we in de laatste twee correcties zagen. Op de lange termijn is de correctie voor Bitcoin echter nog lang niet voorbij en zouden we kunnen zien dat de BTC-prijs het grote psychologische getal van $ 20.000 opnieuw test.

Tijdens deze analyse gaan we zowel de korte- als de langetermijnvooruitzichten voor Bitcoin onderzoeken en hoe dit zich afspeelt in het grotere geheel.

Bitcoin-kortetermijnanalyse

Bitcoin koers grafiek 

Als de geschiedenis een indicatie is, kan de huidige correctie, die begon met de high van maart, in juni een dieptepunt bereiken. In de afgelopen 12 maanden heeft Bitcoin twee vergelijkbare correcties ondergaan die:

  1. Waar van dezelfde omvang – de Bitcoin koers in beide gevallen deed dalen met 52%;
  2. Ze duurden min of meer hetzelfde aantal dagen - beide correcties duurden ongeveer 71 dagen.

De eerste correctie ging van de mei 2021 high naar de juli 2021 low, terwijl de tweede correctie van de november 2021 high naar de januari 2022 low ging.

Als de geschiedenis zich herhaalt, kunnen we tegen 7 juni zien dat de huidige correctie voltooid is. Qua prijs voldoet de huidige correctie al aan de eerste voorwaarde, aangezien de prijs al met 50% is gedaald sinds de high van maart.

Technisch gezien is Bitcoin begin mei uit een opstijgend kanaal doorgebroken. Een eenvoudig gemeten verplaatsingsdoel geeft ons $ 25.000 als een potentieel doelwit voor deze uitbraak, die al bijna is bereikt.

Bitcoin langetermijnanalyse

Bitcoin koers TA grafiek 

Als Bitcoin op de lange termijn het halveringsmodel blijft volgen, staan ​​we klaar om het grote ronde getal van $ 20.000 opnieuw te testen. Het niveau van $ 20.000 is significant omdat het overeenkomt met het voortschrijdend gemiddelde over 48 maanden en het voortschrijdend gemiddelde over 48 maanden de halveringscyclus van 4 jaar volgt.

De halveringscyclus vindt ongeveer om de vier jaar plaats.

Als we de prijsactie bestuderen, kunnen we opmerken dat elke halveringscyclus een rally naar een nieuwe recordhoogte veroorzaakte. Maar aangezien niets in een rechte lijn beweegt, begint de prijs zich terug te trekken.

Alle voorgaande correcties testten de MA van 48 opnieuw en de breuk en sluiting onder de MA van 12 maanden duidden in elk geval op een beweging naar de MA van 48 maanden. Op het moment van schrijven bevindt de MA van 48 maanden zich rond het niveau van $ 21.500, dus we kunnen verwachten dat de BTC koers naar dit niveau zal worden getrokken om de halveringscyclus te voltooien.

Op basis van de vorige cycli duurt het tussen de 6 en maximaal 12 maanden om de bodem rond het voortschrijdend gemiddelde van 48 maanden te voltooien.

 

Conclusie

Samengevat, door naar elke halveringscyclus te kijken en hoe deze zich op de lange termijn heeft ontwikkeld, kunnen we een idee krijgen van wat ons te wachten staat. Tegelijkertijd zijn we op korte termijn op zoek naar een mogelijke bodem, maar eventuele volgende rally's zouden van korte duur moeten zijn totdat de MA van 48 maanden wordt gemarkeerd.

Grid view
List view