Vissen naar de Bitcoin bodem, dit patroon is het antwoord

Waar ligt de bodem voor de Bitcoin koers? 

De Bitcoin (BTC) koers heeft zijn neerwaartse traject voortgezet en registreerde zijn langste wekelijkse losing streak die onder meerdere belangrijke steunniveaus kwam. Voor het ongeoefende oog lijkt er geen einde aan de steile daling te komen, want als we in een vrije val zijn, vertroebelt de greep van angst ons oordeel vaak.

Het huidige patroon dat in het spel is op de dag-grafiek van Bitcoin zegt echter dat er licht is aan het einde van de tunnel. Hoewel de meeste handelaren willen dat de pijn zo snel mogelijk stopt, beweegt de marktprijs vaak op zijn eigen tijdlijn.

Dus tijdens deze analyse gaan we zowel de korte- als de langetermijnvooruitzichten voor Bitcoin onderzoeken en wanneer we kunnen verwachten dat de bodem zal worden bereikt.

Bitcoin-kortetermijnanalyse

Bitcoin koers korte termijn grafiek 

Op korte termijn ontvouwt zich volgens de Elliott Wave-analyse de daling van de recordhoogte van november 2021 als een zigzagpatroon, dat wordt beschouwd als een corrigerende prijsstructuur. Zigzagpatronen zijn een 3-golf ABC-prijsstructuur waarbij de eerste en de derde golf een interne structuur met 5 golven hebben.

Golf A eindigde op $ 33.000 - het dieptepunt van januari 2022 met de daling vanaf de piek van november 2021 met een interne structuur van 5 golven. De daaropvolgende rally die eindigde met een hoge piek van 28 maart markeerde golf B. De terugval in golf B ontvouwde zich in een corrigerende beweging met 3 golven.

De huidige daling vanaf de 28 maart high maakt deel uit van de grotere golf C, die opnieuw kan worden gezien als een interne structuur met 5 golven.

Als we de interne structuur van golf A en golf C vergelijken, zien ze er extreem hetzelfde uit en kunnen we een fractaal patroon in het spel zien. Hoewel zowel golf I als ii erg op elkaar lijken, eindigde golf iii in beide gevallen met een "puntige" bodem; en als golf v van C hetzelfde pad volgt als golf v van A, zouden we een daling van 36% vanaf de piek van golf B moeten zien, wat ons in de buurt van $ 20.500 brengt.

Het grote psychologische getal van $ 20.000 is een ander belangrijk niveau dat veel volatiliteit zal veroorzaken en naar verwachting wat steun zal geven

Bitcoin langetermijnanalyse

Bitcoin koers lange termijn grafiek 

Als de geschiedenis een indicatie is, kan de huidige daling vanaf het hoogste punt ooit van $ 69.000 zich het hele jaar door uitstrekken. Als we de 4-jarige halveringscyclus volgen, kunnen we opmerken dat de correctie die volgde nadat we een nieuwe all-time high begin 2018 hadden bereikt, 13 maanden duurde voordat de bodem werd bereikt.

Als de geschiedenis zich herhaalt, bereiken we in december 2022 het correctieteken van 13 maanden, waar we mogelijk een bodem kunnen zien.

Conclusie

Samenvattend, op korte termijn kan de huidige daling zich helemaal voortzetten tot in de buurt van het belangrijke psychologische getal van $ 20.000. De 4-jarige halveringscyclus suggereert echter dat we nog niet uit de gevarenzone zijn. Wat de tijd betreft, kan Bitcoin tegen het einde van het jaar het dieptepunt bereiken, maar dit zijn slechts richtlijnen en we moeten de prijsactie nauwlettend in de gaten houden voor eventuele afwijkingen van het huidige fractal-model.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram