Skip to main content

Bitcoin en Amazon hebben meer gemeen dan je denkt

Bitcoin vs Amazon 

Bitcoin (BTC) en Amazon (AMZN), een van 's werelds meest waardevolle bedrijven, hebben meer gemeen dan je denkt. Op het eerste gezicht lijken ze misschien twee verschillende activaklassen, maar ondanks dit duidelijke verschil delen de twee een zeer interessant patroon dat we niet kunnen negeren.

Tegelijkertijd kan op korte termijn de hele prijsstructuur van het hoogste punt ooit van $ 68.000 worden ingekaderd met behulp van de Elliott Wave-theorie. Zowel de Bitcoin-patronen op de lange als de korte termijn benadrukken het worstcasescenario voor de Bitcoin koers dat niemand ziet.

Tijdens deze analyse gaan we zowel de korte- als de langetermijnvooruitzichten voor Bitcoin onderzoeken en ontdekken welk prijspatroon Amazon en BTC gemeen hebben. 

Bitcoin langetermijnanalyse

Bitcoin lange termijn analyse 

Zoals we in onze vorige langetermijnanalyse de Bitcoin bearmarkt van 2014 vergeleken met de huidige bearmarkt, gaan we deze keer kijken naar de Amazon-aandeel bearmarkt uit het jaar 2000. Om de prijsverhouding tussen Amazon en Bitcoin te kwantificeren, analyseerden we de BTC 2022 bearmarkt met de Amazon dot com-prijscrash uit 2000.

Het fractal-prijsmodel van Amazon 2000 deelt veel prijskenmerken met de huidige BTC-prijsstructuur. Dit kan ons een mogelijke routekaart geven die de Bitcoin koers al dan niet kan volgen.

Interessant is dat de correlatie tussen Bitcoin en Amazon-aandelen kan worden onderverdeeld in 3 fasen:

  1. De eerste fase bestaat uit een groot M-vormig omkeerpatroon. In beide gevallen werden de twee opeenvolgende pieken in april respectievelijk in de prijsklasse november-december gemaakt.
  2. De tweede fase bestaat uit de feitelijke afbraak van het omkeerpatroon en het opnieuw testen van de halslijn van het patroon.
  3. Ten slotte bevinden we ons momenteel vermoedelijk in de derde fase die wordt gekenmerkt door een bearish handelsomgeving met lage volatiliteit, waarbij de prijs langzaam naar beneden drijft.

Als de geschiedenis zich herhaalt, kunnen we op basis van de Amazon-fractalkaart verwachten dat we tegen oktober 2023 een bodem zullen bereiken. Hoe langer de huidige BTC-consolidatie duurt, hoe moeilijker het zal zijn om hetzelfde pad te volgen als de aandelen van Amazon in 2000.

Bitcoin-kortetermijnanalyse

Bitcoin korte termijn analyse 

Op korte termijn lijkt het, op basis van de Elliott Wave-analyse, dat de Bitcoin koers een onvolledige reeks van 5 golven heeft vanaf het hoogste punt ooit van $69.000. De Bitcoin koers mist de 5e golf om de volledige bearish-cyclus te voltooien vanaf november 2021 high.

Na de $ 69.000 high eindigde wave I op $ 32.950 low en de rally in wave II eindigde op $ 48.234 swing high. Bitcoin hervatte vervolgens het pad naar beneden in golf III richting het dieptepunt van medio juni van $ 17.592. De rally in golf IV kan mogelijk voltooid worden genoemd op het hoogste punt van $ 25.212.

Alle neerwaartse impulsieve golven hebben de 5-golven innerlijke prijsstructuur, wat de reden voor nog een been lager onder de $ 17.592 laag versterkt.

De laatste etappe V kan nu aan de gang zijn, maar aangezien golf IV vaak wordt gekenmerkt door een zijwaartse stijl met combinaties van corrigerende patronen, kan de Bitcoin koers consolideren tot het dieptepunt van half juni neerwaarts wordt doorbroken.

Een breuk boven het logaritmisch dalende parallelle kanaal dat de bearish trend bevat, geeft aan dat golf IV nog steeds aan de gang is. De golftelling kan gemakkelijk opnieuw worden gedaan om die nieuwe prijsstructuur in golf IV weer te geven.

Conclusie

Samengevat, een reden voor de hoge correlatie tussen Bitcoin en de AMZN 2000 prijscrash is dat cryptocurrencies tegenwoordig een innovatieve industrie vertegenwoordigen op dezelfde manier als het internettijdperk in 2000 dat was. Zolang het dieptepunt uit juni dit jaar, van $ 17.592, niet neerwaarts wordt doorbroken heeft de huidige consolidatie rond het belangrijke psychologische niveau van $20.000 het potentieel om voort te duren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

 

  • Hits: 3385