Skip to main content

Verwachting voor de Bitcoin koers in 2023: je houdt ervan of je haat het, je kunt het niet negeren

Bitcoin koers verwachting 2023 

Nu de volgende halveringscyclus nadert, suggereert het technische beeld een bullish Bitcoin-vooruitzicht voor 2023. Het is duidelijk dat dit jaar een goed jaar zou kunnen worden voor de cryptocurrency. Of je er nu van houdt of er een hekel aan hebt, je kunt de prijsactie van Bitcoin in 2023 niet negeren.

Het aanstaande halveringsevenement, gecombineerd met de vierjarige geschiedenis van positieve prijsactie na eerdere halveringscycli, zou kunnen leiden tot een aanzienlijke groei voor BTC koers. De stochastische indicator suggereert ook een bullish trend op korte termijn.

Maar het zijn niet alleen de korte termijnvooruitzichten die er veelbelovend uitzien voor Bitcoin. Ook de lange termijnvooruitzichten lijken optimistisch.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat Bitcoin zich nog steeds in een bearish markt bevindt. Ondanks het optimisme rond de halveringscyclus en de oversold technische indicatoren, is het belangrijk om te wachten op prijsbevestiging en een trendomkering.

Ondanks deze uitdagingen is het duidelijk dat de vooruitzichten van Bitcoin voor 2023 de moeite waard zijn om aandacht aan te besteden. Of je nu al lang in de cryptovaluta gelooft of gewoon op de golf wilt meebewegen, het is een jaar dat een aanzienlijke impact kan hebben op de toekomst van BTC.

Hieronder gaan we bespreken waarom 2023 een bullish jaar gaat worden.

Lange termijnanalyse van Bitcoin – halveringscyclus

Bitcoin halveringscycli 

Hoewel de volgende halvering gepland staat in 2024, zijn de jaren voorafgaand aan de halvering belangrijke jaren voor Bitcoin. Maar waarom is dit het geval?

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen dat halveringsevenementen ongeveer om de vier jaar plaatsvinden, en de jaren voorafgaand aan deze evenementen waren consistent bullish voor BTC. In 2011, 2015 en 2019 eindigde de Bitcoin koers het jaar aanzienlijk hoger dan het begon.

Het is moeilijk met zekerheid te zeggen of dit toeval is, maar het patroon is zeker het overwegen waard.

Een andere overeenkomst tussen de jaren voorafgaand aan de eerdere halveringscycli is het feit dat de maandelijkse stochastische indicator consequent in een over-verkochte toestand verkeerde. Deze indicator wordt vaak gebruikt als een bullish omkeringssignaal, wat suggereert dat de markt aan een ommekeer toe is.

Nu we 2023 ingaan, zal de stochastische indicator ook in een over-verkochte toestand blijven, wat mogelijk een signaal kan zijn voor verdere groei voor Bitcoin.

Met deze historische patronen in het achterhoofd is het duidelijk dat 2023 een belangrijk jaar voor Bitcoin zou kunnen worden.

Kortetermijnanalyse van Bitcoin - Wyckoff-accumulatiefase

Wyckoff accumulatiefase Bitcoin 

Op korte termijn, gebaseerd op de Wyckoff-analyse, kan Bitcoin bezig zijn een basis te vestigen terwijl het Wyckoff-accumulatiepatroon zich afspeelt.

De 6 maanden oude trading range sinds medio juni lijkt op de Wyckoff accumulatiefase. Als we de huidige Bitcoin koers vergelijken met het Wyckoff-schema, zitten we mogelijk in de laatste fase van het accumulatiepatroon.

Als het accumulatiepatroon doorgaat, kan het dieptepunt van november van $15.512, dat de lentefase (fase C) vertegenwoordigt, in feite de bodem zijn in deze bearish cyclus. Het veerpatroon wordt vaak beschouwd als een berenval.

Als dit inderdaad het geval is, is Bitcoin in fase D beland, die vraagt om een herstel van de koers. Als de BTC koers de top van $ 25.214 kan terugvorderen, kan de volgende opwaardeerfase aanvangen.

Conclusie

De technische indicatoren en historische patronen suggereren dat 2023 een bullish jaar kan zijn voor Bitcoin, maar het is belangrijk om te wachten op bevestiging en trendomkering. Het lijkt er op dat het Wyckoff-accumulatiepatroon zich momenteel voordoet, waarbij het huidige handelsbereik en de BTC prijs suggereren dat de laatste fase van dit patroon mogelijk aan de gang is.

Als het accumulatiepatroon zijn basisprincipes volgt, zou het dieptepunt van november van $15.512 de bodem van de huidige bearish cyclus kunnen markeren en het begin van een herstel van de Bitcoin koers.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

  • Hits: 3310