Bitcoin start een nieuwe bull-fase - eerste koersdoel $ 35.000

Bitcoin munt met digitale stroom daarachter 

Van weerstand naar rally: Analyse van de reis van Bitcoin naar een potentiële stijging van 38%

De bekendste cryptocurrency ter wereld, Bitcoin (BTC), heeft de markt opnieuw veroverd. Na negen maanden van consolidatie suggereert de technische analyse een meer bullish outlook dan ooit tevoren, met een potentiële stijging tot 38%.

De recente doorbraak van het $25.200 weerstandsniveau heeft het potentieel om een nieuwe stijgingsfase in te zetten, vergelijkbaar met het beroemde Wyckoff accumulatiepatroon.

In dit artikel duiken we dieper in de reis van Bitcoin van weerstand naar rally, waarbij we de technische factoren analyseren die hebben bijgedragen aan de potentiële groei en wat dit betekent voor de toekomstige Bitcoin koers.

Korte termijn Technische Analyse van Bitcoin

korte termijn grafiek Bitcoin koers 

Als het gaat om technische analyse van Bitcoin op de korte termijn, is het vorige consolidatiepatroon dat negen maanden duurde, een belangrijke factor om rekening mee te houden. Dit patroon was een rechthoekpatroon, een veel voorkomend technisch analysepatroon in de trading-wereld.

Door naar dit patroon te kijken, kunnen we enkele veronderstellingen maken over waar de koers van Bitcoin nu naartoe gaat. Een belangrijk hulpmiddel bij het analyseren van dit patroon is het "gemeten koersdoel". Dit verwijst naar de potentiële koersbeweging die zou kunnen plaatsvinden nadat een consolidatiepatroon als dit is doorbroken.

In het geval van de recente uitbraak van Bitcoin uit het negen maanden durende consolidatiepatroon, bedroeg de consolidatieprijsrange ongeveer $9.700. Als we deze range naar boven projecteren, krijgen we een koersdoel van ongeveer $35.000, wat neerkomt op een potentiële rally van 38% vanaf het huidige niveau.

Om het gemeten koersdoel te berekenen, nemen we de hoogte van het consolidatiepatroon en tellen die op bij het uitbraakpunt. In dit geval is de hoogte van het consolidatiepatroon ongeveer $9.500, wat wordt berekend door het laagste punt van het patroon af te trekken van het hoogste punt.

Zodra we de hoogte van het consolidatiepatroon hebben, tellen we die op bij het uitbraakpunt, dat in dit geval de top van het patroon op $25.200 was. Als we de hoogte van het consolidatiepatroon optellen bij het uitbraakpunt, krijgen we een koersdoel van ongeveer $34.900.

Natuurlijk is het belangrijk op te merken dat het gemeten koersdoel geen garantie is, maar eerder een potentieel koersdoel op basis van historische prijsactie.

Lange Termijn Analyse Bitcoin

lange termijn grafiek Bitcoin koers 

Als het gaat om de technische analyse van Bitcoin op lange termijn, zijn er verschillende patronen en cycli waarmee rekening moet worden gehouden. Een van de meest opvallende is de vierjarige halveringscyclus, die historisch gezien een bullish periode is voor Bitcoin.

De jaren vóór een halvering worden doorgaans gekenmerkt door positieve koersbewegingen, en met de volgende halvering die gepland staat voor 2024, is er een grotere kans op een positieve afsluiting dit jaar, gebaseerd op dit seizoenspatroon.

Een andere belangrijke factor is de duur van bearmarkten. Gemiddeld duren bearmarkten in Bitcoin ongeveer 13 maanden, en Bitcoin bereikte dat eindpunt in december 2022. De daaropvolgende rally aan het begin van het jaar kan worden gezien als een bevestiging dat de volgende bull-fase is begonnen.

Dit cyclische patroon kan ook worden waargenomen als we terugkijken naar de bearmarkten van 2014 en 2018. Wat nog interessanter is, is dat alle bearmarkten in januari hun bodem bereikten (jan 2015, jan 2019 en nu jan 2023).

Bovendien hebben Bitcoin bull fases historisch gezien ongeveer 35 maanden geduurd, waardoor een perfecte symmetrie ontstaat tussen de bearish en bullish cycli.

Hoewel prestaties uit het verleden geen garantie zijn voor toekomstige resultaten, kan inzicht in deze technische patronen en cycli op lange termijn nuttige inzichten bieden in potentiële prijsbewegingen in de komende jaren.

Conclusie 

Het groeipotentieel van Bitcoin is groter dan ooit tevoren, met een mogelijke rally van 38% op korte termijn. Inzicht in lange termijn patronen en -cycli kan nuttige inzichten verschaffen in potentiële prijsbewegingen. Op basis van deze patronen en cycli is het aannemelijk te maken dat Bitcoin aan een nieuwe bullfase is begonnen, met als eerste koersdoel $ 35.000.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram