Skip to main content

Is Elrond (EGLD) koopwaardig na de laatste agressieve uitverkoop?

Elrond (EGLD) 

Elrond (EGLD) zet zijn neerwaartse trend voort na de afgelopen week een duik te hebben genomen van de hoogste koers ooit. Stieren zijn op zoek naar steun om de prijsactie onder controle te houden. In plaats daarvan duwden de beren de Elrond koers omlaag, wat werd versneld door stieren die winst boekten en daarmee nieuw aanbod op de markt brachten. De EGLD koers van vrijdag begon te dalen als onderdeel van een wereldwijde uitverkoop in de financiële markten die werd aangewakkerd door nieuwe Covid-zorgen.

Aangezien veel belangrijke steunniveaus zich bij neerwaartse koersbewegingen openbaren, kan je verwachten dat de EGLD koers ook bij de huidige daling stevige ondersteuning zal zoeken. Tenzij er iets ongewoons gebeurt, kunnen we een bounce zien tussen $ 280 en $ 330. Er zijn tal van steunniveaus op weg naar $ 280, maar we moeten afwachten waar kopers erin kunnen slagen deze agressieve uitverkoop te stoppen.

Elrond koers grafiek 

Bron: Coinmarketcap

Wat is Elrond eGold (EGLD)

Elrond is een blockchain-platform dat sharding gebruikt om ongelooflijk snelle transacties te bieden. Het project omvat fintech, Decentralized  Finance (DeFi) en het internet der dingen. Het uitvoeringsraamwerk van slimme contracten zou 15.000 TPS uitvoeren, met een finaliteitstijd van 6 seconden en $ 0,001 kosten per transactie. Bovendien heeft de blockchain een native munt genaamd eGold, of EGLD, om netwerkkosten te betalen, validators te belonen en te staken.

Elrond (EGLD) is een van de meest actieve cryptocurrencies in de cryptosector. Als gevolg hiervan houden beleggers over de hele wereld cryptocurrency nu nauwlettend in de gaten. Met EGLD kunnen ontwikkelaars, validators en ondernemingen een nieuwe interneteconomie creëren op het gebied van technologie. Hierdoor kunnen netwerkgebruikers profiteren van de uitstekende eigenschappen van het platform, zoals grote schaalbaarheid, een hoge mate van beveiliging en een ontwikkelaarsvriendelijke omgeving.

Elrond maakt gebruik van een proof-of-stake (POS) consensusmechanisme, waarbij elk knooppunt zijn EGLD-tokens moet staken om bij te dragen aan het validatieproces. Elke validator krijgt een evaluatiescore op basis van activiteiten in het verleden. Als een validator een bepaalde drempel niet aanhoudt, wordt hij afgewezen en moet hij een boete betalen. Validators worden verwijderd uit het blockchain-netwerk en hun inzet wordt verminderd als ze consequent de integriteit van het netwerk in gevaar te brengen.

Op 29 november 2021 staat EGLD op nr. 25 met een marktprijs van $ 404,16. Dat is een verlies van 17,4 % in vergelijking met de vorige week. De marktkapitalisatie van Elrond is momenteel $ 8.035.460.822 met een huidig ​​circulerend aanbod van 19.800.023 EGLD. De totale voorraad is beperkt tot 31.415.926 EGLD-tokens.

Technische gegevens van Elrond (EGLD)

Hier zijn de technische gegevens van Elrond (EGLD):

 

Bron: InteractiveCrypto

Elrond eGold (EGLD) Prijsanalyse 2021

Hieronder volgt een analyse van de Elrond koers.

Dag grafiek van Elrond eGold (EGLD)

 

Als we naar de dagelijkse grafiek van EGLDUSDT kijken, kunnen we zien dat na de enorme rally naar een recordhoogte van $ 540,32, een agressieve uitverkoop begon. De stieren zijn er niet in geslaagd de koers verder naar boven te duwen. De correctie lijkt echter nog niet voorbij. We kunnen een verdere daling naar $ 330 zien en zelfs verder naar $ 280- $ 290. Misschien zien we een rally rond Kerstmis. Maar voorlopig is het marktsentiment bearish.

Aan de andere kant kan het falen om onder $ 390 te breken ook resulteren in een rally richting $ 540.

4 uur grafiek van Elrond (EGLD)

Elrond grafiek 

Als we naar de 4h-grafiek kijken, kunnen we een bearish divergentie zien met betrekking tot de relatieve sterkte-index, aangezien de koers een lagere high maakte en de relatieve sterkte-index een hogere high, wat de bearish divergentie laat zien. Bearish divergenties resulteren in scherpe berenbewegingen, dus als het patroon slaagt, kunnen we een scherpe beweging richting $ 330 zien.

Aan de andere kant, als de stieren de koers boven de $390 houden, zouden we weer een rally naar de hoogste punt ooit kunnen zien.

1 uur grafiek van Elron (EGLD)

Elrond (EGLD) grafiek 

tot slot, kijkend naar de 1h-grafiek, hebben we een sterke bearish divergentie rond de hoogtepunten van de prijsgrafiek en de RSI-indicator. Als het patroon slaagt, is een scherpe beweging richting $ 390 op handen. Een verdere doorbraak onder $ 390 zal de prijs naar de volgende steun van $ 330 duwen.

Conclusie

Elrond heeft de steun op $ 390 weten te houden. Voor nu blijft het marktsentiment optimistisch over EGLD. Op iets langere termijn kunnen we echter een correctie zien.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

  • Hits: 3715