Skip to main content

Gaat de Terra (LUNA) koers naar $ 100?

 

Terra probeert zich te onderscheiden door het gebruik van fiat-gekoppelde stablecoins en beweert de grenzeloze voordelen van cryptocurrencies te combineren met de dagelijkse prijsstabiliteit van fiat-valuta's. Het handhaaft zijn één-op-één koppeling met behulp van een algoritme dat het aanbod van stablecoin automatisch verandert op basis van de vraag. Het doet dit door LUNA-houders te motiveren om LUNA en stablecoins te verhandelen tegen lucratieve wisselkoersen als dat nodig is om het aanbod van stablecoin te laten groeien of te verminderen om aan de vraag te voldoen. Terra staat op nummer 8 van de grootste cryptocurrencies volgens marktkapitalisatie.

De algemene toon in zowel Bitcoin als traditionele markten lijkt een weerspiegeling te zijn van het risico en de onzekerheid die gepaard gaan met de renteverhogingen van de Amerikaanse Federal Reserve, die naar verwachting in maart zullen beginnen en de rest van het jaar zullen voortduren. Er zijn ook aanhoudende zorgen over de confrontatie in Oekraïne, evenals de verspreiding van instabiliteit in Canada en elders. Bovendien heeft Duitsland de bouw van de Nord Stream 2-pijpleiding gepauzeerd, een project van $ 11 miljard dat bedoeld is om aardgas rechtstreeks van Rusland naar Duitsland te transporteren.

Belangrijkste punten (LUNA)

  • Markten lijken recente geopolitieke gebeurtenissen minder zorgwekkend te hebben gevonden dan eerder werd verwacht, waarbij beleggers wereldwijd kortstondig hun risico verminderden. De stijging van Terra komt nadat het bedrijf een privéveiling van $ 1 miljard van zijn LUNA-tokens aankondigde om een ​​in Bitcoin uitgedrukte reserve te creëren voor zijn stablecoin, UST. Het doel van de deal is om UST stabieler te maken met bitcoin-ondersteuning, wat een gunstige stimulans kan zijn voor het LUNA-token.
  • Ondanks de algehele daling van de cryptomarkt, suggereren recente statistieken dat cryptosupporters sinds oktober 2021 steeds meer geïnteresseerd zijn in Terra (LUNA).
  • Volgens sociale media-analyses heeft de frequentie van LUNA-vermeldingen op sociale media een recordhoogte bereikt terwijl de prijs blijft stijgen. De meest waarschijnlijke verklaring is dat er een temporele vertraging is tussen de toenemende interesse van klanten en prijsstijgingen. De link tussen Terra (LUNA) en de dynamiek van de bredere cryptomarkt voegt risico toe aan de eerder genoemde projecties. Als de marktwaarde van Bitcoin of Ethereum de komende dagen daalt, zullen de meeste grote cryptocurrencies daaronder lijden. Hoewel dergelijke gevaren bestaan, zijn ze negatiever voor LUNA dan voor andere crypto-activa, omdat Terra ook de UST-stablecoin ontwikkelt.

Prijsanalyse van LUNA

Fear & Greed Index: 26, Angst

Hoogste ooit: $ 103,33

24-uurs verandering: 2,38%

7d verandering: 54,34%

Marktkapitalisatie: $ 28.384.204.489

Circulatievoorziening: 378.362.213 LUNA

Totaal aanbod: 791.744.751 LUNA 

Daggrafiek van LUNAUSD

 

Bron: TradingView

De LUNA koers is de afgelopen week of zo gestegen. Op het dagelijkse tijdsbestek is een bearish divergentie van de RSI te zien die de markt voor correcties naar $65 zou kunnen duwen. Een break en een slot boven $78 zal de markt richting $88 duwen.

4 uurs grafiek van LUNAUSD

 

Bron: TradingView

De prijs van LUNA wordt verworpen onder het niveau van $77 na een sterke rally. We zouden echter een correctie naar $ 65 kunnen zien voordat er een verdere rally plaatsvindt.

1 uurgrafiek van LUNAUSD

 

Bron: TradingView

De LUNA koers volgt een stijgende trendlijn op een tijdsbestek van 1 uur. De koers kan vanaf dit punt stijgen boven $ 78. Anders zal een breuk onder de trendlijn de markt richting $ 65 duwen.

Conclusie

Het algemene marktsentiment voor Crypto lijkt bullish, maar slechts een paar cryptocurrencies zoals LUNA hebben bewezen echt hoger te kunnen komen. Momenteel ondervindt Luna wat weerstand en een correctie vanaf dit punt is zeer wel mogelijk en zou beleggers die een positie willen nemen een koopkans bieden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

  • Hits: 3960