Skip to main content

Technische analyse Bitcoin - Wederom op weg naar de $45k-weerstand

 

Het is een veelbewogen week geweest voor alle financiële markten en niet in de laatste plaats voor de cryptocurrency-markten. Aangezien cryptocurrency volatieler is en gemakkelijker te beïnvloeden is dan traditionele markten, is het belangrijk om regelmatig een eerlijke evaluatie uit te voeren en de situatie te beoordelen. Dit kan uw prestaties als belegger verbeteren en u ook een veel beter geïnformeerde belegger maken.

Deze uitgebreide blik op de prijsactie, trend en onderliggende analyses van Bitcoin geeft ons enig inzicht in wat we de komende dagen, weken en maanden van de Bitcoin koers kunnen verwachten. Met deze kennis kunnen we beoordelen wat een juiste ingang, uitgang of een andere verandering in positie zou zijn.

Voor deze analyse zullen we kijken naar de prijsgrafiek van Bitcoin op de tijdframes van 1 uur, 4 uur en 1 dag om te bepalen wat we denken dat de richting van Bitcoin zal zijn voor de drie tijdframes. We gebruiken indicatoren zoals RSI en trendlijnen om ervoor te zorgen dat wat we zien wordt bevestigd door technische analyse.

Korte termijn

Voor de kortetermijnanalyse van Bitcoin gaan we kijken naar een grafiek die candles van 1 uur gebruikt. Dat betekent dat er voor elke candle op deze grafiek 1 uur is verstreken. Dit is waar we momenteel naar kijken:

bitcoin koers grafiek korte termijn 

Hoewel de afgelopen weken waarin in Bitcoin werd geïnvesteerd volatiel waren, zien we op de kortetermijngrafiek veel zijwaartse actie. Maar zelfs deze grafiek heeft het een en ander te zeggen. Zoals u kunt zien, bevinden we ons op een kritiek prijsniveau dat meerdere keren is aangeraakt als zowel steun als weerstand.

Als de koers een uitbraak over de witte steunlijn kan aanhouden en het dubbele bodempatroon (geel gemarkeerd) kan voortzetten, hebben we alle reden om aan te nemen dat de prijs van Bitcoin de komende uren zal stijgen.

Middellange termijn

Om naar Bitcoin te kijken op middellange termijn, gaan we een grafiek bekijken met candles van 4 uur. Dit betekent dat elke candle op de grafiek 4 uur tijd vertegenwoordigt. Deze analyse geeft ons een idee van wat er de komende dagen gaat gebeuren en welke prijsdoelen we in de gaten moeten houden terwijl de prijsactie zich ontvouwt.

bitcoin koers grafiek middellange termijn 

Zoals u kunt zien op onze 4-uurgrafiek, kijken we naar dezelfde algemene steun niveaus die werden gebruikt voor de 1-uurgrafiek. We hebben ook duidelijk een dubbele bodemstructuur die zich nog steeds vormt op dit tijdsbestek, dat in geel is gemarkeerd.

Een opmerkelijk verschil in deze grafiek is dat we zeker een koersdoel hebben waar we naar streven. Het grijze vak benadrukt een andere belangrijke steun-/weerstands-zone waarvan we verwachten dat Bitcoin er naar op weg is. Dit, gecombineerd met de algemene opwaartse trend van de afgelopen maand, vormt een bullish stijgende driehoek die er zeer bemoedigend uit ziet.

Het enige zorgwekkende teken dat uit deze grafiek naar voren komt, is dat de RSI behoorlijk hoog lijkt te zijn, dus het kan een paar dagen duren voordat de BTC koers tot bloei komt, terwijl de RSI wat afkoelt.

Langetermijn

Voor de langetermijnvisie van Bitcoin gaan we kijken naar een grafiek met 1-daagse candles. Voor elke candle in de grafiek is 1 dag verstreken.

Bitcoin koers grafiek lange termijn 

De gele lijn op deze grafiek vertegenwoordigt een zeer solide ondersteuning waarvan we kunnen verwachten dat de prijs van Bitcoin zich er naar zal terugtrekken als het niet in staat is om boven de witte lijn uit te breken, wat de huidige weerstand is. Als Bitcoin een doorbraak boven de witte lijn kan volhouden, verwachten we dat de koers zijn opwaartse trend zal voortzetten en beleggers de komende maanden blij zal maken.

Conclusie

Met de stijging van de BTC koers tot boven $40k lijken de bulls weer wat lucht te hebben gekregen. Echter is het nu van vitaal belang om de reeds een aantal maal geteste weerstand op $45k te overwinnen. Wanneer dit gebeurt dan zal de lucht verder opklaren en kunnen we naar een koers van $50k en hoger kijken. Als de koers echter weer wordt afgewezen op $45k dan zullen we op z'n best een voortzetting van de huidige consolidatie zien, maar de mogelijkheid is ook aanwezig dat de koers dan nog verder zal dalen.

 

  • Hits: 3370