Skip to main content

The Sandbox koers (SAND)

Live The Sandbox koers

 

In bovenstaande grafiek wordt de The Sandbox (SAND) koers weergegeven in euro. Wil je SAND kopen? De makkelijkste en goedkoopste manier is via de Nederlandse crypto-broker/exchange Bitvavo. Lees meer over Bitvavo in onze Bitvavo review.

Bitvavo biedt momenteel een voordeel aan nieuwe klanten die zich aanmelden via deze website. Over de eerste 10.000 euro aan verhandelde cryptovaluta hoeven geen transactiekosten te worden betaald. 

Wat is The Sandbox en hoe werkt het?

The Sandbox (SAND) is een op de Ethereum blockchain gebouwde virtuele wereld die volledig door de spelers wordt gecreëerd en waarvan ze eigenaar zijn. Gebruikers kunnen er bouwen, spellen ontwerpen, en met elkaar handelen. Maar hoe werkt The Sandbox en wat maakt het zo uniek? Je leest er meer over in dit artikel.

Wat is The Sandbox (SAND)?

In de kern is The Sandbox een spel waarin spelers digitale stukken land, LAND genaamd, kunnen kopen en er ervaringen op kunnen creëren om met andere gebruikers te delen. Op deze manier is The Sandbox een model van een op blockchain gebaseerde metaverse in dezelfde trant als Decentraland.

SAND is het belangrijkste nutstoken van The Sandbox en wordt gebruikt om ASSETS en LAND te kopen en verkopen. De SAND tokens worden gebruikt om verschillende transacties te vergemakkelijken die deel uitmaken van zijn gameplay. Denk hierbij aan het kopen van LAND, interactie met door gebruikers gegenereerde inhoud, en het inzetten ervan om deel te nemen aan het bestuur van de gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO).

ASSETS zijn ERC-1155 tokens die spelers kunnen maken om in het spel te gebruiken en ook op de marktplaats kunnen verkopen. De ASSET token is een ERC-1155 token. Deze Non-Fungible Token (NFT) stellen in-game voorwerpen voor, zoals uitrusting voor avatars en creaties die gebruikt worden om LAND te bevolken. Ze kunnen verhandeld worden op de marktplaats van The Sandbox.

LAND is een ERC-721 token dat een stukje van de virtuele wereld voorstelt. Gebruikers kunnen hun LAND versieren met assets of zelfs volledige spelervaringen voor andere spelers creëren.

The Sandbox (SAND) staat momenteel op de 41e plaats op basis van een marktkapitalisatie van €3.684.698.334. Op het moment van schrijven staat de koers van SAND op €3,96. SAND heeft een circulerende voorraad van 913.364.619 SAND en de maximale voorraad is 3.000.000.000. De hoogste geregistreerde SAND koers is €7,49 en de laagste geregistreerde SAND koers is €0.02. 

De geschiedenis van The Sandbox

De eerste versie van The Sandbox werd begin 2012 als mobiel spel uitgebracht als samenwerking tussen Pixowl (geleid door Sébastian Borget en Arthur Madrid) en spelontwikkelaar onimatrix.

In 2018 nam spelontwikkelaar Animoca Pixowl over en het bedrijf kondigde zijn plannen aan om een 3D sandbox-achtige wereld te creëren door gebruik te maken van blockchain technologie. Dit om te profiteren van user-generated content (UGC) en token-economie.

Het Sandbox team hield een initial coin offering (ICO) in augustus 2020, waarbij het $3 miljoen werd opgehaald om de toekomstige activiteiten te financieren.

Hoe het werkt

The Sandbox software maakt gebruik van de Ethereum blockchain om het eigendom van de digitale LAND en NFT ASSETS op zijn applicatie bij te houden. Gebruikers nemen deel aan haar ecosysteem met behulp van Ethereum wallets die hun SAND tokens bevatten.

Ontwikkelaars zijn vrij om binnen het platform van The Sandbox te innoveren. Dit kunnen ze doen door de animatie en interacties te ontwerpen met behulp van verschillende tools.  

Gebruikers kunnen voxels, de kleinste eenheid van driedimensionaal ontwerp, maken om creaties als flora, fauna, en avatar-georiënteerde uitrusting (zoals kleding of wapens) te ontwerpen en tot leven te brengen.

Daarnaast kunnen gebruikers ook hun eigen LAND 3D spellen bouwen. Dit doen ze met behulp van ASSETS die ze zelf hebben gemaakt of op de marktplaats hebben gekocht.

Gebruikers kunnen hun creaties uploaden naar de The Sandbox marktplaats, waar ze eerst geregistreerd worden als ERC1155 tokens (ASSETS) op de Ethereum blockchain. Deze ASSETS kunnen dan gekocht en verkocht worden met SAND tokens.

Wat maakt The Sandbox uniek?

In tegenstelling tot andere Play-to-Earn games op de blockchain, wordt The Sandbox alleen ontwikkeld door middel van door gebruikers gegenereerde inhoud.

Wat The Sandbox ook uniek maakt, is het feit dat alle gebruikers op elk moment toegang hebben tot de metaverse. Hoe ze deze metaverse gebruiken en te gelde maken is geheel aan de leden van de gemeenschap. Die aanpak biedt een ongekende vrijheid in spel-verdien-spelen.

Bovendien introduceert de aanpak om gebruikers alle inhoud te laten genereren een enorme flexibiliteit en aanpasbaarheid. Spelers kunnen alles maken wat ze willen met de gratis hulpmiddelen die The Sandbox biedt. Ze kunnen die gebruiken om de spelervaring te verbeteren of bepaalde aspecten te gelde te maken.

 

  • Hits: 5810