Skip to main content

Tron koers (TRX)

Live Tron koers

 

In bovenstaande grafiek wordt de Tron (TRX) koers weergegeven in euro. Wil je Tron kopen? De makkelijkste en goedkoopste manier is via de Nederlandse crypto-broker/exchange Bitvavo. Lees meer over Bitvavo in onze Bitvavo review.

Bitvavo biedt momenteel een voordeel aan nieuwe klanten die zich aanmelden via deze website. Over de eerste 10.000 euro aan verhandelde cryptovaluta hoeven geen transactiekosten te worden betaald.  

Wat is Tron (TRX) en hoe werkt het?

Tron is een gedecentraliseerd blockchain platform dat een revolutie wil ontketenen in de wereld van digitale content en entertainment. Het afgelopen jaar is Tron met maar liefst meer dan 200% in waarde gestegen. Maar wat is Tron (TRX) en wat maakt het zo uniek? In dit artikel lees je meer over Tron (TRX).

Wat is Tron (TRX)?

Tron (TRX) is een ambitieus project dat een infrastructuur wil bouwen voor een echt gedecentraliseerd internet. Met behulp van het Tron protocol en TVM (Tron Virtual Machine) kan iedereen DApps (gedecentraliseerde toepassingen) voor zichzelf of de gemeenschap ontwikkelen. Het smart contract van Tron maakt gedecentraliseerde crowdfunding en token uitgifte heel gemakkelijk.

Aanvankelijk werd het netwerk gelanceerd met het doel om grote hoeveelheden transacties snel en efficiënt te verwerken met een gedecentraliseerd netwerk. De Tron blockchain is in staat om 2.000 transacties per seconde te verwerken.

De basisbouwstenen van Tron, zoals gedecentraliseerde toepassingen (dApps), slimme contracten, tokens of hun Proof of Stake consensus, werden allemaal door andere projecten uitgevonden. Daardoor kan Tron meer aandacht besteden aan gebruikerservaring en ontwerp.

Geschiedenis van Tron (TRX)

Tron werd in 2017 ontwikkeld en gelanceerd door Justin Sun. Dit was een jonge Chinese ondernemer die op dat moment net van school kwam. Mede omdat de lancering precies tijdens de bull markt waanzin van 2017 plaatsvond, bracht de ICO meer dan $ 70 miljoen dollar op. Met dit enorme investeringsbedrag stond Tron meteen op de kaart in cryptoland, en werd al snel tot de standaardnamen gerekend in de jaren die volgden.

Tron's eigen token, het TRX-token was oorspronkelijk gebaseerd op ERC-20 tokens die door Ethereum werden ondersteund. In 2018 werden het onafhankelijke tokens. Ton kreeg meer mainstream aandacht in 2018, toen de Tron Foundation het peer-to-peer platform voor het delen van inhoud, BitTorrent overnam.

De hoogste prijs van TRX werd bereikt in januari 2018. De munt was toen €0,2593 waard. Op het moment van schrijven is TRX €0,0987 waard en met een marktkapitalisatie van €7.108.763.493 is het de 32e grootste cryptomunt in termen van marktkapitalisatie. De totale voorraad bedraagt 100.850.743.812 TRX en daarvan zijn er op het moment van schrijven 71.660.220.128 in omloop.

Hoe het werkt

Alle gegevens op het Tron netwerk zijn volledig onafhankelijk en staan dus niet onder controle van een centrale autoriteit. Ontwikkelaars van inhoud worden beloond voor inhoud die gemaakt is met TRX-tokens of andere tokens die door TRX ondersteund worden.

Ontwikkelaars kunnen ook hun eigen tokens of coins maken. Deze kunnen gebruikt worden in hun eigen dApps (gedecentraliseerde toepassingen) op het Web. De gemaakte tokens worden ondersteund door TRX-tokens.

Tron werkt op basis van een gedelegeerd Proof of Stake consensus mechanisme. In dit systeem worden transacties geverifieerd door 27 supervertegenwoordigers die verantwoordelijk zijn voor het bijhouden van de transactiegeschiedenis.

Supervertegenwoordigers worden om de zes uur gekozen. Als beloning voor hun verleende diensten verdienen ze TRX-tokens die door het mechanisme worden gegenereerd. Elke drie seconden wordt een nieuw blok aan de Tron blockchain toegevoegd. Degene die het blok toevoegt, ontvangt 32 TRX-tokens als beloning.

Wat maakt Tron (TRX) zo uniek?

Tron is een heel bijzondere cryptocurrency omdat het heel andere perspectieven en doelen op de markt brengt. TRX heeft bijvoorbeeld geen transactiekosten. Bovendien kan het netwerk 2000 transacties per seconde ondersteunen.

Het staken van TRX stelt gebruikers in staat deel te nemen aan het selectieproces van supervertegenwoordigers. Bovendien kan het platform content makers belonen voor hun werk, terwijl ze alle eigendom van hun projecten behouden.

Tron is een van de toonaangevende projecten die sommigen ook wel het Web 3.0 noemen. Het belangrijkste doel van het derde generatie netwerk is om mensen in staat te stellen het Internet op een gedecentraliseerde en open manier te gebruiken.

Vanuit het perspectief van ontwikkelaars is Tron bijzonder omdat het momenteel gebouwd is om het gebruik van hoog niveau programmeertalen in zijn slimme contracten mogelijk te maken. In de toekomst zullen ontwikkelaars elke programmeertaal kunnen gebruiken om op Tron's open software ontwerp voort te bouwen.

 

  • Hits: 5769