Skip to main content

Waves koers (WAVES)

Waves koers 

In bovenstaande grafiek wordt de Waves (WAVES) koers weergegeven in euro. Wil je Waves kopen? De makkelijkste en goedkoopste manier is via de Nederlandse crypto-broker/exchange Bitvavo. Lees meer over Bitvavo in onze Bitvavo review.

Bitvavo biedt momenteel een voordeel aan nieuwe klanten die zich aanmelden via deze website. Over de eerste 10.000 euro aan verhandelde cryptovaluta hoeven geen transactiekosten te worden betaald.  

Wat is Waves (WAVES) en hoe werkt het?

Slechts een paar crypto-projecten zijn erin geslaagd een goed evenwicht te vinden tussen bruikbaarheid, toegankelijkheid en mogelijkheden. Waves is er een van en wil cryptovaluta zo toegankelijk mogelijk maken voor de samenleving. Met als doel dat iedereen digitale valuta kan gebruiken, verhandelen of zijn eigen digitale munt kan uitgeven. Maar hoe werkt WAVES en wat maakt het zo uniek? Je komt het te weten in dit artikel.

Wat is Waves (WAVES)?

Waves (WAVES) is een gedecentraliseerd platform en fungeert als een cryptocurrency, token lanceerplatform en gedecentraliseerde beurs (DEX).

Waves gebruikt een hybride consensus mechanisme om het netwerk veilig te houden. Het Leased Proof-of-Stake (LPoS) mechanisme leent de beste aspecten van PoS netwerken en introduceert enkele nieuwe protocollen om het proces te stroomlijnen.

Het WAVES-token is de belangrijkste cryptocurrency van het netwerk. Het token kan als betaalmiddel fungeren, maar je kunt het ook gebruiken om nieuwe tokens te maken of om te staken.

Op het moment van schrijven handelt WAVES op €29,21 met een 24-uurs handelsvolume van €387.877.038. Met een marktkapitalisatie van €3.151.205.411 staat Waves momenteel op de 47e plaats. In totaal zijn er momenteel 107.852.224 WAVES munten in omloop. 

De geschiedenis van Waves

Waves kwam in juni 2016 op de markt en was vanaf de lancering een succes. Tijdens de ICO van 2016 werd $16.436.095 opgehaald.

In september 2018 maakte het team een grote upgrade van het netwerk. De upgrade integreerde verschillende functies, zoals ondersteuning voor multi-sig adressen, token bevriezing, atomic swaps, stemrecht en Oracles.

In de loop der jaren is Waves zich blijven ontwikkelen en vandaag is Waves een snelgroeiende cryptocurrency. Waves heeft anno 2022 een groeiende gemeenschap, meer ontwikkelaars die aan het project werken, en werkt aan meer samenwerkingsverbanden. Dit alles leidt ertoe dat meer mensen en bedrijven Waves gaan gebruiken.

Hoe het werkt

Het Waves ecosysteem berust op een architectuur met twee lagen, met zowel lichtgewicht als volledige nodes die het netwerk onderhouden.

De eerste laag in het systeem gebruikt volledige nodes. Dit zijn de miners die transacties valideren en nieuwe blokken aan de blockchain toevoegen. De tweede laag zijn de lichtgewicht nodes hebben als doel om transacties en communicatie binnen het netwerk te versnellen. Lichtgewicht nodes zijn sneller omdat ze de blockchain nooit downloaden.

De nodes ontvangen twee vormen van beloningen. De eerste reeks beloningen wordt betaald in WAVES. De tweede reeks beloningen komt in de vorm van Miner Reward Tokens (MRTs). Mijnwerkers ontvangen 60 MRT voor de eerste 70 blokken die ze op een dag maken. Daarna kunnen ze nog eens 30 MRT per blok verdienen.

Waves heeft daarnaast een eigen gedecentraliseerde exchange (DEX). De Waves DEX is een van de snelste gedecentraliseerde cryptocurrency beurzen ter wereld. Je kunt je nieuw gecreëerde munt in enkele seconden in een handelspaar ruilen met elke andere WAVES-token. Het platform integreert een geautomatiseerde matchmaker om koop- en verkooporders te koppelen en de tokens te ruilen als de orders zijn vervuld.

In het centrum van het Waves platform, bevinden zich de Custom Application Tokens (CATS). CATs zijn de basis gebruikerstokens die op het platform worden aangemaakt om vervolgens een eigen token te maken. Gebruikers kunnen met Waves in enkele minuten hun eigen cryptocurrencies lanceren, verspreiden en verhandelen.

Wat maakt een WAVES uniek?

Wat Waves bijzonder maakt is dat er geen eenvoudigere manier is om je eigen token te maken en te profiteren van eenvoudige blockchain functionaliteit. Het netwerk stelt je in staat crypto tokens te maken en te verhandelen zonder dat je uitgebreide smart contract programmering nodig hebt.

Het biedt nieuwe projecten ook onmiddellijk toegang tot liquiditeit, waardoor het ideaal is voor token lanceerstrategieën.

Gebruikers krijgen bovendien toegang tot een krachtige gedecentraliseerde beurs (DEX) als ze Waves gebruiken. Je kunt elk Waves-gebaseerd token in seconden verhandelen met elk ander Waves-gebaseerd token.

Een ander aspect dat Waves uniek maakt is zijn zero-fee structuur voor ontwikkelaars. In het Ethereum netwerk betalen ontwikkelaars gasvergoedingen. Waves rekent geen gasvergoeding, maar heeft het vervangen door een minuscuul vast bedrag. Op deze manier kunnen ontwikkelaars robuustere DApps voor gebruikers maken.

  • Hits: 4526